Leaserijders willen duidelijkheid over CO2-uitstoot

Leaserijders willen duidelijkheid over CO2-uitstoot

08-05-2014 08:15 | Door: Redactie DuurzaamBedrijfsleven.nl

Werkgevers luisteren onvoldoende naar hun werknemers die een positieve bijdrage willen leveren aan het milieu. Zij zouden hun huidige mobiliteitsbeleid eens onder de loep moeten nemen.

Dat meldt leasemaatschappij Alphabet naar aanleiding van een enquete onder leaserijders. Ruim 60 procent van ruim duizend ondervraagden geeft aan dat zij die bijdrage willen leveren, maar minder dan de helft vindt dat het mobiliteitsbeleid van hun werkgever daarbij aansluit. Alphabet is een van de vijf grootste internationale aanbieders van fleetmanagement met auto's van alle merken.

Een kwart van de leaserijders meent dat hun werkgever onvoldoende inzicht geeft in de CO2-uitstoot van hun leaseauto, terwijl ze daarin wel zijn geïnteresseerd. Volgens de leasemaatschappij zou een werkgever de bijdrage aan emissie-reductie kunnen stimuleren door schonere auto’s aan te bieden en thuiswerken mogelijk te maken. Bijna de helft van de ondervraagden zou een beperktere autokeuze accepteren als zij hiermee hun CO2-uitstoot verminderen.

Mannen en vrouwen bekijken hun milieubijdrage verschillend, zo blijkt uit het onderzoek. Vrouwen hebben minder inzicht in hun eigen CO2-uitstoot, maar zijn vaker bereid een ander vervoermiddel te kiezen. Tenzij ze hierdoor langer onderweg zijn. Mannen zijn meer gericht op de kosten en laten de auto sneller staan als dit geld bespaart.

Bron: Alphabet | Foto: Maurits90

Word nu Free Member en download GRATIS alle infographics met de belangrijkste ontwikkelingen.

Door: Redactie DuurzaamBedrijfsleven.nl

Elke dag selecteert de redactie van DuurzaamBedrijfsleven.nl het belangrijkste duurzame nieuws voor het bedrijfsleven. We schrijven korte, puntige artikelen over de nieuwste mogelijkheden in duurzaam ondernemen.Priority Partner voor de sector Mobiliteit

Nieuws over mobiliteit

De sectorpagina mobiliteit beschrijft de overgang naar duurzamere vormen van personenvervoer. We belichten elektrische, hybride en zelfrijdende auto's, van een dure Tesla tot een goedkope Nissan Leaf. Maar ook openbaar vervoer en elektrische scooters komen aan bod.

Het Subsidie ABC voor ondernemers
Sector Mobiliteit