Beursgang voor laadstationbouwer Fastned

Beursgang voor laadstationbouwer Fastned

09-05-2014 12:00 | Door: Redactie DuurzaamBedrijfsleven.nl

Fastned, ontwikkelaar van snellaadstations voor elektrische auto’s, gaat naar de NPEX-beurs. De uitgegeven aandelen zijn goed voor € 40 mln.

De Nederlandsche Participatie Exchange (NPEX) is een digitale effectenbeurs voor bedrijven die nog te weinig waarde hebben voor een notering aan de Amsterdamse beurs NYSE/Euronext. Volgens Fastned biedt NPEX direct contact met de investeerders, zonder tussenkomst van beurshandelaren, en is de index daardoor transparanter. Het bedrijf geeft  vier miljoen aandelen uit van € 10,- per stuk. Dat is een kwart van het totale belang van het bedrijf, waarmee de waarde neerkomt op € 160 mln.

Beursgang

Fastned wil in hoog tempo een netwerk van snellaadstations aan snelwegen ontwikkelen. Op dit moment heeft het bedrijf slechts negen stations, maar met de beursgang hoopt het bedrijf genoeg financiering te vinden voor 201 stuks. De aanleg van deze laadstations hoopt het bedrijf binnen twee jaar te realiseren. Ook wil Fastned zich in de toekomst richten op het bouwen van snellaadstations in omringende landen. De beursgang staat gepland voor juni.

Het ministerie van Economische Zaken kende de NPEX recentelijk een lening van € 1 mln toe. De lening is bedoeld om kapitaalfinanciering in het MKB verder te stimuleren, omdat banken door de crisis voorzichtiger zijn geworden met het verstrekken van leningen aan kleine bedrijven.

 

Bron: Groenecourant, Fastned, Telegraaf | Foto: Fastned via Youtube

Word nu Free Member en ontvang de laatste duurzame ontwikkelingen gratis in je inbox. Met nu tijdelijk een GRATIS digitaal exemplaar van ons magazine.

Door: Redactie DuurzaamBedrijfsleven.nl

Elke dag selecteert de redactie van DuurzaamBedrijfsleven.nl het belangrijkste duurzame nieuws voor het bedrijfsleven. We schrijven korte, puntige artikelen over de nieuwste mogelijkheden in duurzaam ondernemen.Priority Partner voor de sector Mobiliteit

Nieuws over mobiliteit

De sectorpagina mobiliteit beschrijft de overgang naar duurzamere vormen van personenvervoer. We belichten elektrische, hybride en zelfrijdende auto's, van een dure Tesla tot een goedkope Nissan Leaf. Maar ook openbaar vervoer en elektrische scooters komen aan bod.

Het Subsidie ABC voor ondernemers
Sector Mobiliteit