12 miljard uit Brussel voor duurzaam transport

12 miljard uit Brussel voor duurzaam transport

12-05-2014 11:16 | Door: Redactie DuurzaamBedrijfsleven.nl

Het Europarlement stelt € 12 mrd beschikbaar om duurzaam transport in Europa te stimuleren. Het bedrag is onder andere bedoeld voor schone brandstof en oplaadpunten.

Met de zogenaamde Trans-European Network Transport (TEN-T) subsidies wil de Europese Unie het vervoersnetwerk op een duurzame wijze verbeteren.

De subsidie is onder andere bedoeld voor de ontwikkeling van schonere brandstof voor de scheepvaart (LNG), de aanleg van een netwerk van oplaadpunten voor elektrisch vervoer of de verbetering van verkeersgeleidingssystemen. Dat meldt Lambert Smeets, adviseur bij de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO).

Het bedrag van €12 mrd is beschikbaar in de periode 2014 tot 2020. Aanvragen zijn mogelijk bij RVO vanaf 1 september 2014.

 

Samenwerking

 

Volgens Smeets moeten bedrijven snel actie ondernemen. “Onze oproep is bovendien: heb je al een idee, laat het ons weten. Wij kunnen de aanvragen begeleiden, geven advies en brengen bedrijven in contact met de juiste mensen. Zo kunnen wij bijvoorbeeld lobbytrajecten uitzetten in Europa.” Als bedrijven eerder in contact komen met de RVO, maken zij meer kans op een TEN-T subsidie.

De werkprogramma’s voor de transportsubsidies zijn inmiddels bekend gemaakt. Hierin kunnen bedrijven meer informatie vinden over de eisen waaraan projectvoorstellen moeten voldoen en de verdeling van de gelden. Zo moeten de projecten passen binnen het binnenlandse beleid en moet het ministerie van Infrastructuur en Milieu het voorstel goedkeuren.

Bron: RVO | Glyn Lowe via Flickr

Word nu Free Member en ontvang GRATIS 2x per week een nieuwsbrief met de belangrijkste duurzame ontwikkelingen. En download ook nog eens GRATIS al onze infographics. 

Door: Redactie DuurzaamBedrijfsleven.nl

Elke dag selecteert de redactie van DuurzaamBedrijfsleven.nl het belangrijkste duurzame nieuws voor het bedrijfsleven. We schrijven korte, puntige artikelen over de nieuwste mogelijkheden in duurzaam ondernemen.Priority Partner voor de sector Mobiliteit

Nieuws over mobiliteit

De sectorpagina mobiliteit beschrijft de overgang naar duurzamere vormen van personenvervoer. We belichten elektrische, hybride en zelfrijdende auto's, van een dure Tesla tot een goedkope Nissan Leaf. Maar ook openbaar vervoer en elektrische scooters komen aan bod.

Het Subsidie ABC voor ondernemers
Sector Mobiliteit