BMW: ‘China wordt grootste markt voor elektrisch’

BMW: ‘China wordt grootste markt voor elektrisch’

03-06-2014 07:30 | Door: Redactie DuurzaamBedrijfsleven.nl

BMW ziet in China de grootste markt voor elektrische auto’s. In Shanghai zet het autobedrijf de eerste stappen. 

In september brengt BMW zijn elektrische i3 en plug-in hybride i8 op de markt in Shanghai. Tegelijkertijd installeert het gemeentelijke energiebedrijf van Shanghai 46 oplaadpunten. De autofabrikant stelt dat China binnen vijf jaar de grootste markt vormt voor elektrische auto’s.

Verwachting

Ook andere autofabrikanten zien een gat in de Chinese markt. Volkswagen wil voor 2018 maar liefst 15 (semi-)elektrische automodellen op de Chinese markt brengen, terwijl Tesla in april haar eerste Model S auto’s verkocht. Dat laatste bedrijf wil daarvoor zelfs een netwerk van laadpunten door heel China installeren.

China is de grootste afzetmarkt voor auto’s ter wereld. Onder andere door de toenemende vervuiling streeft de overheid naar 500.000 elektrische auto’s in 2015, maar de kans is klein dat dit doel gehaald wordt. De teller blijft tot nu toe steken op minder dan 70.000 stuks. Naar verwachting zal de BMW i3 daar minder dan 1.000 aan toevoegen.

Bron: Bloomberg | Foto: mariordo59 via Flickr

Word nu Free Member: gratis nieuwsbrief en online toegang tot meer nieuws en achtergronden.

Door: Redactie DuurzaamBedrijfsleven.nl

Elke dag selecteert de redactie van DuurzaamBedrijfsleven.nl het belangrijkste duurzame nieuws voor het bedrijfsleven. We schrijven korte, puntige artikelen over de nieuwste mogelijkheden in duurzaam ondernemen.Priority Partner voor de sector Mobiliteit

Nieuws over mobiliteit

De sectorpagina mobiliteit beschrijft de overgang naar duurzamere vormen van personenvervoer. We belichten elektrische, hybride en zelfrijdende auto's, van een dure Tesla tot een goedkope Nissan Leaf. Maar ook openbaar vervoer en elektrische scooters komen aan bod.

Het Subsidie ABC voor ondernemers
Sector Mobiliteit