Stekker-Harley biedt soelaas voor heimelijk groene Hell’s Angel

Stekker-Harley biedt soelaas voor heimelijk groene Hell’s Angel

23-06-2014 16:40 | Door: Redactie DuurzaamBedrijfsleven.nl

Afgelopen vrijdag presenteerde Harley-Davidson zijn eerste elektrische motor. De eerste elektrische Harleys staan naar verwachting in 2016 in de winkel. 

De motor is ontwikkeld als testproduct. Het is nu aan de Harleybezitters om feedback te geven op het model. Matt Levatich, directeur van de Harley-Davidson Motor Company: “Dit project toont aan dat Harley-Davidson zichzelf keer op keer opnieuw uitvindt. We breiden ons bereik voortdurend uit en spreken steeds diversere doelgroepen aan.”

Dat is hard nodig, zo blijkt uit de statistieken. In negentien jaar tijd steeg de gemiddelde leeftijd van de Harley-Davidsonbezitter met maar liefst 12 jaar. Wie weet dat een elektrische, duurzame motor (al wordt het woord 'duurzaam' niet genoemd in het persbericht van de fabrikant) daar verandering in kan brengen.

 

Vliegdekschip

 

Volgens Mark-Hans Richer, vice-directeur van het motorbedrijf, is het project meer te vergelijken met de eerste elektrische gitaar dan met de eerste elektrische auto. “Het is een pure uiting van individualiteit in combinatie met een iconische styling. En ja, de motor is toevallig elektrisch.”

Aan geluid zal absoluut niets worden ingeboet. Volgens het bedrijf biedt de ‘bike een pure, krachtige rijervaring met een ronkende acceleratie en een onmiskenbare nieuwe sound. Denk aan een straaljager op een vliegdekschip.’

Bron: Harley-Davidson en Trouw | Foto: Harley-Davidson

Word nu Free Member: gratis nieuwsbrief en online toegang tot meer nieuws en achtergronden.

Door: Redactie DuurzaamBedrijfsleven.nl

Elke dag selecteert de redactie van DuurzaamBedrijfsleven.nl het belangrijkste duurzame nieuws voor het bedrijfsleven. We schrijven korte, puntige artikelen over de nieuwste mogelijkheden in duurzaam ondernemen.Priority Partner voor de sector Mobiliteit

Nieuws over mobiliteit

De sectorpagina mobiliteit beschrijft de overgang naar duurzamere vormen van personenvervoer. We belichten elektrische, hybride en zelfrijdende auto's, van een dure Tesla tot een goedkope Nissan Leaf. Maar ook openbaar vervoer en elektrische scooters komen aan bod.

Het Subsidie ABC voor ondernemers
Sector Mobiliteit