Filantroop leent laadstationbouwer Fastned € 2,5 mln

Filantroop leent laadstationbouwer Fastned € 2,5 mln

24-06-2014 12:00 | Door: Redactie DuurzaamBedrijfsleven.nl

Vermogensfonds Flowfund kent een lening toe van €2,5 mln aan laadstationbouwer Fastned. Het laadnetwerk voor elektrische auto's langs de snelwegen komt daarmee sneller van de grond. 

Met de lening kan Fastned meteen bestellingen plaatsen voor de bouw van snellaadstations. Uiteindelijk groeit het bestaande netwerk van de huidige negen naar 201 laadstations. Al in september gaan de eerste tankstations voor elektrisch vervoer open. Daarna neemt hun aantal in hoog tempo toe, met een gemiddelde van één per week, verwacht Fastned.

De lening komt van het vermogensfonds Flowfund van filantroop en voormalig ondernemer Fred Matser. Via een aantal stichtingen steunt hij sociale en duurzame projecten in landen als India, Tanzania, Oekraïne, België en ook Nederland. Over Fastned zegt hij: “Flowfund wil een rol spelen in het aanjagen van duurzame initiatieven met een veelbelovende business case. Fastned is zo’n bedrijf en wij helpen ze graag om te versnellen nog voordat de beursgang een feit is.”

 

Beursgang

 

In mei kondigde Fastned al aan deze zomer naar de MKB-beurs NPEX te gaan. Nog voordat de inkt van de aandelen droog was, bracht de eerste tranche € 4 mln op. Het bedrijf wacht nog op goedkeuring van de Autoriteit Financiële Markten (AFM), maar verwacht dat de beursgang niet lang meer op zich laat wachten. De tweede tranche opent in september.

Het aantal elektrische auto’s en plug-in hybrides is vanaf 2012 wereldwijd elk jaar verdubbeld. In Nederland zijn dat er meer dan 35.000. Fastned speelt hierop in door laadmogelijkheden op de snelweg uit te breiden tot een landelijk dekkend netwerk. De gemiddelde laadtijd ligt rond de vijftien minuten tot een half uur.

Bron: Fastned, Nuzakelijk | Foto: Fastned

Word nu Free Member en ontvang GRATIS 2x per week een nieuwsbrief met de belangrijkste duurzame ontwikkelingen. En download ook nog eens GRATIS al onze infographics. 

Door: Redactie DuurzaamBedrijfsleven.nl

Elke dag selecteert de redactie van DuurzaamBedrijfsleven.nl het belangrijkste duurzame nieuws voor het bedrijfsleven. We schrijven korte, puntige artikelen over de nieuwste mogelijkheden in duurzaam ondernemen.Priority Partner voor de sector Mobiliteit

Nieuws over mobiliteit

De sectorpagina mobiliteit beschrijft de overgang naar duurzamere vormen van personenvervoer. We belichten elektrische, hybride en zelfrijdende auto's, van een dure Tesla tot een goedkope Nissan Leaf. Maar ook openbaar vervoer en elektrische scooters komen aan bod.

Het Subsidie ABC voor ondernemers
Sector Mobiliteit