Vanavond: lancering bamboo citybike

Vanavond: lancering bamboo citybike

12-07-2012 13:50 | Door: Lotte Gerritsen

Vanavond wordt aan de Amsterdamse Zeedijk de eerste Afrikaanse bamboo citybike gelanceerd: made in Ghana en fair trade.

De fiets is strak en licht met een Afrikaanse touch. De frames bestaan uit bamboe en cactus en worden in Ghana met de hand gemaakt, om afgewerkt te worden in een sociale werkplaats in Amsterdam. De Ghanese ondernemers die de frames produceren, delen mee in de winst. Het design voor de fiets is ontworpen door industrieel ontwerper Imke Harms en werd vervolgens getest op stevigheid en duurzaamheid door de prestigieuze Columbia University.

BlackStarBikes

De fiets wordt verkocht door BlackStarBikes, een initiatief dat niet alleen duurzame fietsen wil verkopen, maar ook Afrika een kans wil bieden om de eigen grondstoffen te verwerken tot een gewild product. De oprichters van het initiatief ontmoetten elkaar in Ghana, waar een bamboefiets niet ongewoon is. Zij werden zodoende op het idee gebracht voor de bamboo citybike.

Lancering

De lancering van de bamboo citybike zal vanavond plaatsvinden in een pop-up store op de Zeedijk 75 in Amsterdam. Bezoekers kunnen een proefrondje rijden, waarna de eerste dertig exemplaren voor €799 verkocht zullen worden. De pop-up store is tot 15 juli geopend.

In oktober interviewde de redactie de jongens van BlackStar. Lees hier het artikel.

Bron: BlackStarBikes

Foto: BlackStarBikes

Word nu Free Member en ontvang de laatste duurzame ontwikkelingen gratis in je inbox. Met nu tijdelijk een GRATIS digitaal exemplaar van ons magazine.

Door: Lotte Gerritsen

Lotte Gerritsen is redacteur bij DuurzaamBedrijfsleven.nl.Priority Partner voor de sector Mobiliteit

Nieuws over mobiliteit

De sectorpagina mobiliteit beschrijft de overgang naar duurzamere vormen van personenvervoer. We belichten elektrische, hybride en zelfrijdende auto's, van een dure Tesla tot een goedkope Nissan Leaf. Maar ook openbaar vervoer en elektrische scooters komen aan bod.

Het Subsidie ABC voor ondernemers
Sector Mobiliteit