Kwart automobilisten wil groen rijden

Kwart automobilisten wil groen rijden

03-07-2014 11:56 | Door: Redactie DuurzaamBedrijfsleven.nl

Een op de vier automobilisten overweegt bij de aankoop van een nieuwe auto een hybride of elektrisch voertuig te kiezen. Dat blijkt uit Het Nationale Automobilisten Onderzoek.

Dat betekent een stijging van 33 procent ten opzichte van van 2012. Ook de reden om groen te willen rijden is veranderd. Een meerderheid van de ondervraagden geeft aan dit vooral te doen vanwege het milieu.

Voor automobilisten die al in een hybride of elektrische auto rijden, waren de gebruikskosten de belangrijkste redenen voor de overstap. Maar liefst driekwart deed dit uit financiële overwegingen. In 2012 was duurzaamheid voor 45 procent een belangrijke reden.

Automobilisten die zich nog niet wagen aan elektrisch vervoer, vinden de auto's te duur. Zij geven bovendien de voorkeur aan een grotere actieradius. Ruim 60 procent denkt dat er onvoldoende oplaadpunten zijn om lange autoritten te kunnen maken.

Voor het Nationale Automobilisten Onderzoek zijn 759 autobezitters ondervraagd, 4 procent rijdt in een plug-in hybride of elektrische auto.

Bron: NuZakelijk, Autoweek | Foto: Nissan

Word nu Free Member: gratis nieuwsbrief en online toegang tot meer nieuws en achtergronden.

Door: Redactie DuurzaamBedrijfsleven.nl

Elke dag selecteert de redactie van DuurzaamBedrijfsleven.nl het belangrijkste duurzame nieuws voor het bedrijfsleven. We schrijven korte, puntige artikelen over de nieuwste mogelijkheden in duurzaam ondernemen.Priority Partner voor de sector Mobiliteit

Nieuws over mobiliteit

De sectorpagina mobiliteit beschrijft de overgang naar duurzamere vormen van personenvervoer. We belichten elektrische, hybride en zelfrijdende auto's, van een dure Tesla tot een goedkope Nissan Leaf. Maar ook openbaar vervoer en elektrische scooters komen aan bod.

Het Subsidie ABC voor ondernemers
Sector Mobiliteit