Privélease-actie wegens succes verlengd

Privélease-actie wegens succes verlengd

09-07-2014 16:00 | Door: Redactie DuurzaamBedrijfsleven.nl

Natuur & Milieu doet goede zaken als leasemaatschappij voor elektrische auto’s. In krap twee maanden ontving de milieuorganisatie 341 aanmeldingen voor een contract.

In mei dit jaar begon Natuur & Milieu met het aanbieden van elektrische leaseauto’s voor particulieren. Oorspronkelijk zou de tijdelijke actie lopen tot 6 juli, maar wegens het hoge aantal aanmeldingen is deze datum opgeschoven tot 1 september. Daarna moeten er andere partijen opstaan om het stokje over te nemen. De huidige actie gebeurt in samenwerking met leasemaatschappij DirectLease en energiebedrijf Eneco, die de praktische uitvoering op zich nemen.

 

Nieuwe stijl

 

Kenners in de autobranche verwachten dat de verkoop van volledig elektrische auto’s dit jaar blijft steken op 2.000 stuks. Dat maakt de 341 aanmeldingen een 'zeer hoog aantal', volgens Natuur en Milieu. Op 30 stuks na moeten de contracten nog wel worden getekend. De ‘milieuorganisatie nieuwe stijl’ lijkt daarmee zijn vruchten af te werpen. Met het leaseplan wil Natuur & Milieu een doorbraak forceren voor emissievrije auto’s.

Het programma waarmee particulieren voor € 407,- per maand een elektrische Nissan Leaf leasen, is volgens Natuur & Milieu een succes. Ondanks de verhoogde bijtelling van nul naar 4 procent. Die geldt sinds dit jaar. Opvallend is dat de belangstelling niet alleen uit grote steden komt, waar de meeste laadpalen staan, maar ook uit middelgrote steden en dorpen. Het beperkte bereik van de auto van 160 kilometer blijkt geen belemmering. Eén klant verklaarde met zijn Leaf zelfs op vakantie te gaan naar Oostenrijk.

Het aantal elektrische auto’s verdubbelt sinds 2012 elk jaar. In totaal rijden nu zo’n 4.000 elektrische auto’s in Nederland rond.

Bron: Natuur & Milieu, Groen7 | Foto: MythicSeabass via Flickr

Word nu Free Member en ontvang GRATIS 2x per week een nieuwsbrief met de belangrijkste duurzame ontwikkelingen. En download ook nog eens GRATIS al onze infographics. 

Door: Redactie DuurzaamBedrijfsleven.nl

Elke dag selecteert de redactie van DuurzaamBedrijfsleven.nl het belangrijkste duurzame nieuws voor het bedrijfsleven. We schrijven korte, puntige artikelen over de nieuwste mogelijkheden in duurzaam ondernemen.Priority Partner voor de sector Mobiliteit

Nieuws over mobiliteit

De sectorpagina mobiliteit beschrijft de overgang naar duurzamere vormen van personenvervoer. We belichten elektrische, hybride en zelfrijdende auto's, van een dure Tesla tot een goedkope Nissan Leaf. Maar ook openbaar vervoer en elektrische scooters komen aan bod.

Het Subsidie ABC voor ondernemers
Sector Mobiliteit