Klimaatfonds investeert 2,5 miljoen in MisterGreen Lease

Klimaatfonds investeert 2,5 miljoen in MisterGreen Lease

22-07-2014 12:00 | Door: Redactie DuurzaamBedrijfsleven.nl

Het Amsterdams Klimaat & Energiefonds investeert € 2,5 mln in MisterGreen Electric Lease, een leasemaatschappij voor elektrische voertuigen.

Eén van de speerpunten van het Amsterdamse beleid is het stimuleren van elektrisch vervoer. In 2016 rijden in de hoofdstad vermoedelijk 6.000 elektrische auto's rond. MisterGreen Electric Lease verzorgt leasecontracten voor onder andere Tesla Motors, Nissan en Renault.

Volgens de oprichters is Amsterdam wereldwijd een van de voorlopers in elektrisch vervoer. “Door steeds meer voertuigen elektrisch te laten rijden, dragen we fors bij aan een schonere stad. Met minder CO2, stikstof en fijnstof”, zeggen Florian Minderop en Mark Schreurs. Door de investering verwacht MisterGreen verder te kunnen uitbreiden. Het bedrijf streeft ernaar de elektrische vloot volledig te laten rijden op zonne-energie.

Het Amsterdams Klimaat en Energiefonds is een onafhankelijk investeringsfonds voor bedrijven, NGO's en woningcorporaties met aantoonbaar duurzame initiatieven. Per project keert het Klimaatfonds maximaal € 5 mln uit. De gemeente Amsterdam is de grootste investeerder. Eerder ontvingen de Amsterdam Arena, voor de bouw van het zonnedak, en OrangeGas, een exploitant van tankstations voor groen gas, een financiële injectie.

Bron: MisterGreen Electric Lease | Foto: Tennen-Gas

Word nu Free Member en ontvang GRATIS 2x per week een nieuwsbrief met de belangrijkste duurzame ontwikkelingen. En download ook nog eens GRATIS al onze infographics. 

Door: Redactie DuurzaamBedrijfsleven.nl

Elke dag selecteert de redactie van DuurzaamBedrijfsleven.nl het belangrijkste duurzame nieuws voor het bedrijfsleven. We schrijven korte, puntige artikelen over de nieuwste mogelijkheden in duurzaam ondernemen.Priority Partner voor de sector Mobiliteit

Nieuws over mobiliteit

De sectorpagina mobiliteit beschrijft de overgang naar duurzamere vormen van personenvervoer. We belichten elektrische, hybride en zelfrijdende auto's, van een dure Tesla tot een goedkope Nissan Leaf. Maar ook openbaar vervoer en elektrische scooters komen aan bod.

Het Subsidie ABC voor ondernemers
Sector Mobiliteit