Revolutionaire sportlimo mag de weg op

Revolutionaire sportlimo mag de weg op

22-07-2014 12:30 | Door: Redactie DuurzaamBedrijfsleven.nl

De hypermoderne Quant e-sportlimousine is goedgekeurd voor de Europese wegen. Dat maakt onderzoeks- en ontwikkelingsbedrijf NanoFlowCell bekend.

De Quant e-sportlimousine krijgt zijn energie van een zogenaamde flow cell-batterij, waarbij het elektrolyt zit opgeslagen in externe tanks en door de batterij stroomt. Het Liechtensteinse bedrijf claimt een actieradius van 600 kilometer te halen, ongeveer vijf keer die van een gemiddelde elektrische auto. Ook opladen is geen probleem: het elektrolyt kan bij een speciaal tankstation simpelweg vervangen worden door vers geladen vloeistof. De vloeistof bestaat uit metaalzouten.

De flow cell -batterij bestaat al langer en had een capaciteit vergelijkbaar met de gangbare lithium-ion accu. NanoFlowCell heeft deze technologie naar eigen zeggen aanzienlijk verbeterd. Dat zorgt voor prestaties vergelijkbaar met die van andere sportwagens. De sportauto schiet van 0 naar 100 kilometer per uur in 2,8 seconden.

Nu de Quant e-sportlimousine de weg op mag, gaat NanoFlowCell hard aan de slag om een productiemodel te maken. Wat die gaat kosten, is nog niet bekend.

Bron: nanoflowcell | Foto: nanoflowcell

Word nu Free Member: gratis nieuwsbrief en online toegang tot meer nieuws en achtergronden.

Door: Redactie DuurzaamBedrijfsleven.nl

Elke dag selecteert de redactie van DuurzaamBedrijfsleven.nl het belangrijkste duurzame nieuws voor het bedrijfsleven. We schrijven korte, puntige artikelen over de nieuwste mogelijkheden in duurzaam ondernemen.Priority Partner voor de sector Mobiliteit

Nieuws over mobiliteit

De sectorpagina mobiliteit beschrijft de overgang naar duurzamere vormen van personenvervoer. We belichten elektrische, hybride en zelfrijdende auto's, van een dure Tesla tot een goedkope Nissan Leaf. Maar ook openbaar vervoer en elektrische scooters komen aan bod.

Het Subsidie ABC voor ondernemers
Sector Mobiliteit