Japan bouwt 100 tankstations voor waterstofauto

Japan bouwt 100 tankstations voor waterstofauto

23-07-2014 07:45 | Door: Redactie DuurzaamBedrijfsleven.nl

Het Japanse olie- en gasbedrijf JX Nippon Oil gaat binnen vier jaar honderd tankstations bouwen voor waterstofauto’s.

Met de aanleg werkt Japan aan een landelijk dekkend waterstofnetwerk. Voor april 2015 bouwt Nippon Oil al 19 stations, inclusief de aanleg van waterstofstations aan bestaande benzinepompen. De operatie wordt financieel ondersteund door de Japanse overheid.

Nippon Oil lanceert vanaf oktober de dochteronderneming ENEOS Hydrogen Supply & Services Co. voor het bouwen en exploiteren van vulstations.

 

Netwerk

 

Diverse andere olie- en gasbedrijven en autofabrikanten Honda en Toyota werken mee aan de realisatie. De autofabrikanten brengen volgend jaar allebei een brandstofcelauto op de markt. De Japanse overheid steunt deze met een flinke korting.

Niet alleen Japan investeert in een waterstof-infrastructuur. Ook Californië en Duitsland hebben als doel binnen enkele jaren een netwerk van vulstations te realiseren. In Nederland moeten in 2015 vier waterstoftankstations langs de snelweg verschijnen.

Bron: tankpro.nl, Be forward Japan | Foto: na0905

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Word nu Free Member en download GRATIS alle infographics met de belangrijkste ontwikkelingen.

Door: Redactie DuurzaamBedrijfsleven.nl

Elke dag selecteert de redactie van DuurzaamBedrijfsleven.nl het belangrijkste duurzame nieuws voor het bedrijfsleven. We schrijven korte, puntige artikelen over de nieuwste mogelijkheden in duurzaam ondernemen.Priority Partner voor de sector Mobiliteit

Nieuws over mobiliteit

De sectorpagina mobiliteit beschrijft de overgang naar duurzamere vormen van personenvervoer. We belichten elektrische, hybride en zelfrijdende auto's, van een dure Tesla tot een goedkope Nissan Leaf. Maar ook openbaar vervoer en elektrische scooters komen aan bod.

Het Subsidie ABC voor ondernemers
Sector Mobiliteit