Snelladers bieden BMW concurrentie met Tesla

Snelladers bieden BMW concurrentie met Tesla

30-07-2014 07:15 | Door: Redactie DuurzaamBedrijfsleven.nl

Amerikaanse bezitters van de elektrische BMW i3 kunnen hun auto gratis opladen bij snellaadstations van eVgo. Daarmee nemen het laadnetwerk en de auto het op tegen Tesla Motors.

De personenauto i3, het paradepaardje van BMW, is een stuk goedkoper dan de Tesla Model S maar haalt niet meer dan 180 kilometer op een volle accu. Niet geschikt voor langere autoritten, tenzij je hem onderweg in een half uur kunt bijladen. Elektrische autofabrikant Tesla Motors heeft bijna het rijk alleen met de Model S Sedan. Met een bereik van 400-500 kilometer komt geen andere auto in de buurt.

De Duitse autofabrikant probeert daar verandering in te brengen en heeft een deal gesloten met laadstationbedrijf eVgo, een dochteronderneming van energiebedrijf NRG, meldt de technologiewebsite Cleantechnica. BMW-klanten mogen in 2015 gratis gebruik maken van de snellaad-optie. EVgo heeft een soortgelijke deal met het Japanse Nissan voor de elektrische Leaf. Op deze manier probeert het laadpaalbedrijf klanten aan zich te binden.

 

Exclusief

 

Op dit moment heeft eVgo 150 laadstations in drie Amerikaanse staten, tegenover 104 laadstations van Tesla in het hele land. Het Tesla-netwerk is exclusief toegankelijk voor bezitters van een Model S, terwijl bijna iedere auto bij een eVgo-laadpaal terecht kan.

De slimme samenwerking tussen BMW en NRG kan op den duur uitgroeien tot een aantrekkelijk alternatief. De i3 is immers aanzienlijk goedkoper. Wie de beste kaarten in handen heeft, is nog onzeker. De uitkomst hangt mede af van de introductie van een goedkopere Tesla. Mogelijk is dat de aangekondigde Model 3 die in 2017 wordt verwacht. Of BMW zal de actieradius van zijn elektrische vloot flink moeten vergroten.

Bron: Cleantechnica | Foto: K?rlis Dambr?ns via Flickr

 

 

 

 

 

 

Word nu Free Member en ontvang GRATIS 2x per week een nieuwsbrief met de belangrijkste duurzame ontwikkelingen. En download ook nog eens GRATIS al onze infographics. 

Door: Redactie DuurzaamBedrijfsleven.nl

Elke dag selecteert de redactie van DuurzaamBedrijfsleven.nl het belangrijkste duurzame nieuws voor het bedrijfsleven. We schrijven korte, puntige artikelen over de nieuwste mogelijkheden in duurzaam ondernemen.Priority Partner voor de sector Mobiliteit

Nieuws over mobiliteit

De sectorpagina mobiliteit beschrijft de overgang naar duurzamere vormen van personenvervoer. We belichten elektrische, hybride en zelfrijdende auto's, van een dure Tesla tot een goedkope Nissan Leaf. Maar ook openbaar vervoer en elektrische scooters komen aan bod.

Het Subsidie ABC voor ondernemers
Sector Mobiliteit