Bentley krijgt prijs voor groene fabriek

Bentley krijgt prijs voor groene fabriek

01-08-2014 07:15 | Door: Redactie DuurzaamBedrijfsleven.nl

Bentley Motors heeft als eerste autofabrikant de ‘triple Carbon Trust Standard’ in de wacht gesleept. Bentley is een van de slechts vijf bedrijven in de wereld met deze status.

De Britse fabrikant van luxe-auto’s ontving de drie ‘Standards’  voor waterverbruik, CO2-uitstoot en afvalverwerking. De fabriek in Cheshire, Groot-Brittannië  produceerde per auto 16 procent minder CO2 en verbruikte 35,7 procent minder water. Bestuurslid Michael Straughan liet weten de komende jaren door te gaan met hoge besparingsdoelstellingen.

Bentley Motors voorzag het fabrieksdak van 20.000 zonnepanelen, die per maand 20 procent van de energiebehoefte dekken. Bentley is niet de enige fabrikant met een dergelijk zonnedak. Jaguar plaatste dit jaar 21.000 panelen op een fabriek in South Staffordshire.

Onder andere de Britse warenhuisketen Marks & Spencer en het Ierse ABP Food Group gingen Bentley Motors voor in de drievoudige duurzaamheidsstandaard.

De milieu-impact van de auto’s is niet meegenomen in het certificaat. De American Council for an Energy Efficient Economy noemde de nieuwste Bentley Mulsanne onlangs een van de meest milieu-onvriendelijkste auto's van 2014, meldt zakenblad Forbes. In 2013 rolden er in Cheshire 10.120 auto’s van de band.

Bron: Sustainable Brands | Foto: Bentley Motors via Youtube

Word nu Free Member en download GRATIS alle infographics met de belangrijkste ontwikkelingen.

Door: Redactie DuurzaamBedrijfsleven.nl

Elke dag selecteert de redactie van DuurzaamBedrijfsleven.nl het belangrijkste duurzame nieuws voor het bedrijfsleven. We schrijven korte, puntige artikelen over de nieuwste mogelijkheden in duurzaam ondernemen.Priority Partner voor de sector Mobiliteit

Nieuws over mobiliteit

De sectorpagina mobiliteit beschrijft de overgang naar duurzamere vormen van personenvervoer. We belichten elektrische, hybride en zelfrijdende auto's, van een dure Tesla tot een goedkope Nissan Leaf. Maar ook openbaar vervoer en elektrische scooters komen aan bod.

Het Subsidie ABC voor ondernemers
Sector Mobiliteit