Tesla mag merknaam gebruiken in China

Tesla mag merknaam gebruiken in China

07-08-2014 12:00 | Door: Redactie DuurzaamBedrijfsleven.nl

Tesla heeft overeenstemming gesloten met een Chinese zakenman over het gebruik van de merknaam in China.

Het dispuut draaide om de merknaam van Tesla en verschillende internet-domeinnamen. De zakenman Zhan Baosheng had die geclaimd al voordat de automaker op de Chinese markt actief was. Enkele weken geleden daagde hij Tesla voor het gerecht wegens oneigenlijk gebruik van de merknaam. Hij eiste dat Tesla zijn activiteiten zou staken en vroeg een fikse schadevergoeding. Het conflict dreigde de plannen van de elektrische autobouwer op de Chinese markt flink te dwarsbomen.

De zakenman heeft nu toegezegd het conflict volledig en vriendschappelijk op te lossen, meldt Bloomberg. Hij draagt zowel de werknaam als de domeinnamen tesla.cn en teslamotors.cn over. Tesla heeft niet bekend gemaakt hoeveel geld met het akkoord is gemoeid. Tesla is blij dat er nu duidelijkheid is over de eigendomsrechten.

De Model S is sinds april verkrijgbaar in China. CEO Elon Musk meldde vorige week de productie van de Model S en de Model X tegen het einde van 2015 op te voeren tot 100.000 stuks per jaar. Musk zei te verwachten dat de Chinese verkopen tegen die tijd even hoog zijn als in de VS. Musk toont zich daarmee van zijn optimistische kant, omdat de verkoop van elektrische auto's vooralsnog tegenvalt. Veel Chinezen vinden de auto's nog te duur, ondanks flinke overheidssubsidies op elektrisch vervoer.

Bron: Bloomberg, Telegraaf | Foto: Tesla

 

Word nu Free Member en download GRATIS alle infographics met de belangrijkste ontwikkelingen.

Door: Redactie DuurzaamBedrijfsleven.nl

Elke dag selecteert de redactie van DuurzaamBedrijfsleven.nl het belangrijkste duurzame nieuws voor het bedrijfsleven. We schrijven korte, puntige artikelen over de nieuwste mogelijkheden in duurzaam ondernemen.Priority Partner voor de sector Mobiliteit

Nieuws over mobiliteit

De sectorpagina mobiliteit beschrijft de overgang naar duurzamere vormen van personenvervoer. We belichten elektrische, hybride en zelfrijdende auto's, van een dure Tesla tot een goedkope Nissan Leaf. Maar ook openbaar vervoer en elektrische scooters komen aan bod.

Het Subsidie ABC voor ondernemers
Sector Mobiliteit