Ferrari CO2-neutraal in China

Ferrari CO2-neutraal in China

13-08-2014 07:17 | Door: Redactie DuurzaamBedrijfsleven.nl

De sportwagens van Ferrari zijn in China vanaf nu CO2-neutraal. Het luxe automerk heeft stappen gezet richting een duurzame bedrijfsvoering, maar leunt vooral op CO2-compensatie.

Vooral door de samenwerking met de ngo Roots & Shoots van Jane Goodall kan Ferrari claimen CO2-neutraal te opereren. Roots & Shoots probeert met het Million Tree Project landbouwgrond in Binnen-Mongolie te beplanten met een miljoen bomen en de gevolgen van erosie om te keren. Ferrari heeft 111.267 bomen gedoneerd aan het project.

Elke boom zal 250 kilogram CO2 vastleggen tijdens zijn levensduur. Met de donatie compenseert Ferrari alle CO2-uitstoot van zijn operaties in China, inclusief de productie van de wagens in Maranello, het transport van Italië naar China, zijn kantoren, en het gemiddelde brandstofverbruik van alle Ferrari-eigenaren in China voor een vol jaar.

 

Duurzaamheid

 

Ferrari zet voorzichtige stappen op het gebied van duurzaamheid. De rode sportwagens worden geproduceerd met zelf opgewekte, duurzame energie. In de afgelopen jaren heeft het bedrijf de gemiddelde CO2-uitstoot van zijn sportwagens met 40 procent weten terug te dringen en tegelijk 100 paardenkracht toe kunnen voegen.

In het gebruik blijven de sportwagens van Ferrari echter weinig milieuvriendelijk. De CO2-uitstoot van een Ferrari F430 ligt tussen de 345 en 360 gram per kilometer. In 2021 mag een gemiddelde personenwagen nog maar 95 gram per kilometer uitstoten in de EU.

Bron: Ferrari | Foto: Axion23 via Flickr.com 

Word nu Free Member en ontvang de laatste duurzame ontwikkelingen gratis in je inbox. Met nu tijdelijk een GRATIS digitaal exemplaar van ons magazine.

Door: Redactie DuurzaamBedrijfsleven.nl

Elke dag selecteert de redactie van DuurzaamBedrijfsleven.nl het belangrijkste duurzame nieuws voor het bedrijfsleven. We schrijven korte, puntige artikelen over de nieuwste mogelijkheden in duurzaam ondernemen.Priority Partner voor de sector Mobiliteit

Nieuws over mobiliteit

De sectorpagina mobiliteit beschrijft de overgang naar duurzamere vormen van personenvervoer. We belichten elektrische, hybride en zelfrijdende auto's, van een dure Tesla tot een goedkope Nissan Leaf. Maar ook openbaar vervoer en elektrische scooters komen aan bod.

Het Subsidie ABC voor ondernemers
Sector Mobiliteit