Aumacon: opmars elektrische auto zet door

Aumacon: opmars elektrische auto zet door

20-08-2014 07:45 | Door: Redactie DuurzaamBedrijfsleven.nl

Bijna 10 procent van de nieuw verkochte personenauto’s in Nederland is dit jaar een elektrische of hybride auto. Dat verwacht adviesbureau Aumacon, gespecialiseerd in de autobranche.

De hybride plug-in is het populairste, met ongeveer 34.000 verkochte auto's. Dat is aanzienlijk minder dan vorig jaar, toen nog 43.000 hybride auto's werden verkocht. Het marktaandeel van de elektrische auto is kleiner. Met naar schatting 2.500 nieuwe auto’s blijft de verkoop vergeleken met 2013 stabiel.

In de laatste maanden van 2013 zijn relatief veel elektrische en hybride auto's verkocht, doordat consumenten nog wilden profiteren van de belastingvoordelen. Hoewel die in 2014 zijn afgeschaft, zet de opmars toch door, verwacht Aumacon.

Over het geheel genomen is 2014 geen goed jaar voor de autobranche. Waarschijnlijk worden dit jaar niet meer dan 380.000 personenauto's verkocht. Het laagste aantal sinds 1969. Volgens de organisatie is de vermindering van de vraag structureel. Als vervoermiddel en als statussymbool is de auto minder belangrijk.

Bron: Aumacon, Automotive, RTL Nieuws | Foto: Dirk-Jan Kraan via Flickr

Summer in the city, nu tijdelijk 2e magazine GRATIS voor Insiders

Door: Redactie DuurzaamBedrijfsleven.nl

Elke dag selecteert de redactie van DuurzaamBedrijfsleven.nl het belangrijkste duurzame nieuws voor het bedrijfsleven. We schrijven korte, puntige artikelen over de nieuwste mogelijkheden in duurzaam ondernemen.Priority Partner voor de sector Mobiliteit

Nieuws over mobiliteit

De sectorpagina mobiliteit beschrijft de overgang naar duurzamere vormen van personenvervoer. We belichten elektrische, hybride en zelfrijdende auto's, van een dure Tesla tot een goedkope Nissan Leaf. Maar ook openbaar vervoer en elektrische scooters komen aan bod.

Het Subsidie ABC voor ondernemers
Sector Mobiliteit