Tesla en iPhone maken autosleutel overbodig

Tesla en iPhone maken autosleutel overbodig

21-08-2014 12:09 | Door: Redactie DuurzaamBedrijfsleven.nl

Tesla Motors werkt de komende maanden aan een update van de Model S. De elektrische autofabrikant wil eigenaren de mogelijkheid geven de auto te openen en te starten met hun iPhone.

Dat meldt de technische website 9to5mac.com. Een screen shot van Versie 6 van de firmware voor de elektrische auto laat een uitleg zien over de nieuwe startfunctie. 'Er verschijnt een nieuwe Tesla Mobile App, voorlopig alleen voor iPhone, die de bestuurder de mogelijkheid geeft zijn auto te starten. Voor het geval hij zijn sleutels is vergeten.'

Volgens de Amerikaanse site is nog niet duidelijk hoe de startfunctie gaat werken. Mogelijk wil Tesla de Touch ID van de iPhone gebruiken. De vingerafdrukscanner in de smartphone is in het nieuwe besturingssysteem iOS 8 te koppelen aan apps van andere partijen dan Apple.

Tesla heeft het afgelopen jaar een aantal Apple-werknemers binnengehaald, verklaart de website de samenwerking. Ook de user interface van de Model S is grotendeels door voormalige ontwikkelaars van Apple ontworpen.

Bron: 9to5mac | Foto: Tesla Motors

 

Word nu Free Member: gratis nieuwsbrief en online toegang tot meer nieuws en achtergronden.

Door: Redactie DuurzaamBedrijfsleven.nl

Elke dag selecteert de redactie van DuurzaamBedrijfsleven.nl het belangrijkste duurzame nieuws voor het bedrijfsleven. We schrijven korte, puntige artikelen over de nieuwste mogelijkheden in duurzaam ondernemen.Priority Partner voor de sector Mobiliteit

Nieuws over mobiliteit

De sectorpagina mobiliteit beschrijft de overgang naar duurzamere vormen van personenvervoer. We belichten elektrische, hybride en zelfrijdende auto's, van een dure Tesla tot een goedkope Nissan Leaf. Maar ook openbaar vervoer en elektrische scooters komen aan bod.

Het Subsidie ABC voor ondernemers
Sector Mobiliteit