Ford bouwt grootste zonnecentrale van Michigan

Ford bouwt grootste zonnecentrale van Michigan

25-08-2014 16:00 | Door: Redactie DuurzaamBedrijfsleven.nl

De Ford Motor Company bouwt voor zijn hoofdkantoor in de Amerikaanse staat Michigan een zonnepark van ruim 1 megawatt. De grootste van de staat.

Het hoofdkantoor in de stad Dearborn krijgt een overkapping voor 360 parkeerplaatsen die voorzien zijn van zonnepanelen. Op het terrein komen nog eens 30 laadstations voor de plug-in hybrides en elektrische auto's van het personeel en de bezoekers.

De bouw begint in september en moet begin 2015 zijn voltooid. De installatie van Ford is de grootste in de staat Michigan en de op een na grootste in het Midwesten van de VS.

 

Logische stap

 

Volgens directeur Bill Ford is het project een logische stap in het duurzaamheidsbeleid van het bedrijf. "We investeren niet alleen in nieuwe technologie voor onze producten, maar gebruiken die ook voor de wereldwijde uitdagingen op het gebied van duurzaamheid", zei Ford bij de presentatie van de plannen. Het levert een emissiereductie op van 875 ton CO2 per jaar.

Eerder bouwde de autofabrikant al een zonnepark van 500 kilowatt voor zijn assemblagefabriek in Michigan.

Concurrent General Motors kondigde in juni aan twee autofabrieken in die staat te voorzien van elk 150 kilowatt aan zonvermogen.

Bron: Detroit Free Press, Automotive News, Green Car Reports | Foto: Ford Motor Company

Word nu Free Member en download GRATIS alle infographics met de belangrijkste ontwikkelingen.

Door: Redactie DuurzaamBedrijfsleven.nl

Elke dag selecteert de redactie van DuurzaamBedrijfsleven.nl het belangrijkste duurzame nieuws voor het bedrijfsleven. We schrijven korte, puntige artikelen over de nieuwste mogelijkheden in duurzaam ondernemen.Priority Partner voor de sector Mobiliteit

Nieuws over mobiliteit

De sectorpagina mobiliteit beschrijft de overgang naar duurzamere vormen van personenvervoer. We belichten elektrische, hybride en zelfrijdende auto's, van een dure Tesla tot een goedkope Nissan Leaf. Maar ook openbaar vervoer en elektrische scooters komen aan bod.

Het Subsidie ABC voor ondernemers
Sector Mobiliteit