'China investeert 12 miljard in laadpalen'

'China investeert 12 miljard in laadpalen'

27-08-2014 16:00 | Door: Redactie DuurzaamBedrijfsleven.nl

China wil ruim € 12 mrd investeren in de aanleg van oplaadpalen voor elektrische auto's. De maatregel moet de verkoop van schone auto's aanjagen.

De Chinese overheid maakt het initiatief op korte termijn officieel bekend, zeggen ingewijden tegen persbureau Bloomberg. Zij wilden verder niets zeggen over de duur van het investeringsprogramma en of het laadsysteem geschikt is voor buitenlandse auto's als de Tesla.

De impuls is de laatste in een serie maatregelen die de Chinezen moet overhalen over te stappen op elektrische auto's of plug-in hybrides. Eerder deed het land vijf miljoen extreem vervuilende auto's in de ban. Met ingang van volgende maand verdwijnt de aanschafbelasting op alle auto's die gebruik maken van 'nieuwe energie', zoals China die noemt: elektrisch, hybride en auto's met een brandstofcel.

 

Impuls

 

In 2015 wil China een miljoen elektrische auto's op de weg hebben, om luchtvervuiling in de grote steden tegen te gaan. De verkoop gaat minder snel dan gehoopt, omdat consumenten de auto's nog te duur vinden en de oplaadcapaciteit onvoldoende. Om het goede voorbeeld te geven kondigde de overheid onlangs aan dat in 2016 tenminste 30 procent van de nieuwe auto's in het staatswagenpark uit elektrische auto's bestaat.

Buitenlandse autofabrikanten als BMW en Tesla hebben hoge verwachtingen van China als groeimarkt voor elektrische auto's. Beide bedrijven investeren in fabrieken en laadsystemen om de elektrische auto aantrekkelijker te maken.

Het is niet bekend wanneer de Chinese overheid met de maatregel naar buiten komt. Bloomberg schrijft dat verschillende pogingen om het nieuws bevestigd te krijgen, niet zijn gelukt.

Bron: Bloomberg | Foto: Remko Tanis, via Flickr

Word nu Free Member en download GRATIS alle infographics met de belangrijkste ontwikkelingen.

Door: Redactie DuurzaamBedrijfsleven.nl

Elke dag selecteert de redactie van DuurzaamBedrijfsleven.nl het belangrijkste duurzame nieuws voor het bedrijfsleven. We schrijven korte, puntige artikelen over de nieuwste mogelijkheden in duurzaam ondernemen.Priority Partner voor de sector Mobiliteit

Nieuws over mobiliteit

De sectorpagina mobiliteit beschrijft de overgang naar duurzamere vormen van personenvervoer. We belichten elektrische, hybride en zelfrijdende auto's, van een dure Tesla tot een goedkope Nissan Leaf. Maar ook openbaar vervoer en elektrische scooters komen aan bod.

Het Subsidie ABC voor ondernemers
Sector Mobiliteit