Londense taxi krijgt elektrische collega

Londense taxi krijgt elektrische collega

29-08-2014 16:00 | Door: Redactie DuurzaamBedrijfsleven.nl

De klassieke Londense zwarte taxi krijgt een elektrische collega. In witte of zwarte uitvoering gaat het voertuig begin 2015 de weg op.

Burgemeester Boris Johnson van Londen is lyrisch over de Range Extended Electric Metrocab en noemt het elektrisch voertuig 'een meesterwerk van Britse techniek en de Rolls Royce van de taxi's'. De New Metro Cab is bijna volledig elektrisch. De taxi is voorzien van een Range Extender, een kleine benzinemotor die de de accu oplaadt en zorgt voor een grotere actieradius.

Ook de chauffeurs zijn tevreden over de nieuwe taxi. De London Cab Drivers Club heeft de auto uitvoerig getest en beoordeeld. Niet alleen op uitstoot en lawaai, maar ook op comfort. 'Taxichauffeurs zitten acht tot tien uur per dag achter het stuur. Dus hun opmerkingen zijn belangrijk voor de ontwikkeling”, zegt directeur Gordon Dixon van Metro Cab, die ook een testrit maakte.

De nieuwe elektrische taxi heeft inclusief de ondersteuning van de Range Extender een bereik van 560 kilometer, waarvan 80 kilometer volledig elektrisch. Gemiddeld is de uitstoot 75 procent lager dan die van de gewone Londense taxi's.

Bekijk het filmpje over de nieuwe elektrische Londense taxi:

 

Bron: New Metro Cab | Foto: New Metro Cab

Word nu Free Member en ontvang GRATIS 2x per week een nieuwsbrief met de belangrijkste duurzame ontwikkelingen. En download ook nog eens GRATIS al onze infographics. 

Door: Redactie DuurzaamBedrijfsleven.nl

Elke dag selecteert de redactie van DuurzaamBedrijfsleven.nl het belangrijkste duurzame nieuws voor het bedrijfsleven. We schrijven korte, puntige artikelen over de nieuwste mogelijkheden in duurzaam ondernemen.Priority Partner voor de sector Mobiliteit

Nieuws over mobiliteit

De sectorpagina mobiliteit beschrijft de overgang naar duurzamere vormen van personenvervoer. We belichten elektrische, hybride en zelfrijdende auto's, van een dure Tesla tot een goedkope Nissan Leaf. Maar ook openbaar vervoer en elektrische scooters komen aan bod.

Het Subsidie ABC voor ondernemers
Sector Mobiliteit