Tesla bouwt 400 laadstations in China

Tesla bouwt 400 laadstations in China

02-09-2014 14:01 | Door: Redactie DuurzaamBedrijfsleven.nl

Tesla Motors bouwt 400 laadstations voor elektrische auto's in China. CEO Elon Musk heeft daarvoor het contract getekend met telecombedrijf China Unicom.

Tesla bouwt de oplaadpunten bij de vestigingen van China Unicom in 120 steden. De laadstations zijn van hetzelfde type als het concern in de Verenigde Staten plaatst bij hotels en restaurants. Die zijn sneller dan de openbare oplaadpunten op parkeerplaatsen.

Bij twintig locaties van China Unicom komen supersnelladers te staan. Een Tesla-eigenaar laadt de accu ongeveer halfvol in twintig minuten, wat de actieradius van de elektrische auto's vergroot.

Tesla bezit al 200 laadstations in China en heeft grote plannen voor de Chinese automarkt. De overheid investeert fors in om het elektrische autobezit te bevorderen. Het gebrek aan een infrastructuur van laadstations is een van de redenen waardoor de Chinese consument nog niet massaal overstapt.

CEO Elon Musk kondigde in april van dit jaar aan enkele honderden miljoenen dollars in het land te willen investeren. Musk sluit niet uit dat hij op termijn de Tesla in China zelf laat bouwen.

Bron: Wall Street Journal | Foto: Tesla Motors

Word nu Free Member en ontvang GRATIS 2x per week een nieuwsbrief met de belangrijkste duurzame ontwikkelingen. En download ook nog eens GRATIS al onze infographics. 

Door: Redactie DuurzaamBedrijfsleven.nl

Elke dag selecteert de redactie van DuurzaamBedrijfsleven.nl het belangrijkste duurzame nieuws voor het bedrijfsleven. We schrijven korte, puntige artikelen over de nieuwste mogelijkheden in duurzaam ondernemen.Priority Partner voor de sector Mobiliteit

Nieuws over mobiliteit

De sectorpagina mobiliteit beschrijft de overgang naar duurzamere vormen van personenvervoer. We belichten elektrische, hybride en zelfrijdende auto's, van een dure Tesla tot een goedkope Nissan Leaf. Maar ook openbaar vervoer en elektrische scooters komen aan bod.

Het Subsidie ABC voor ondernemers
Sector Mobiliteit