Waterstofauto kan tanken in Rhoon

Waterstofauto kan tanken in Rhoon

04-09-2014 07:15 | Door: Redactie DuurzaamBedrijfsleven.nl

Aan de A15 bij het Zuid-Hollandse Rhoon is het eerste publieke pompstation voor waterstofauto's geopend. De komende jaren volgen er nog twintig.

Staatssecretaris Wilma Mansveld van Infrastructuur en Milieu opende het tankstation officieel. Zij liet ook de eerste waterstofauto zien met een Nederlandse kentekenplaat. Rijkswaterstaat bezit sinds kort twee waterstofauto’s van Hyundai. Het bereik van de Hyundai is ongeveer 600 kilometer. De auto's van Rijkswaterstaat komen dus niet onverwacht stil te staan met een lege tank.

Mansveld noemde de waterstofauto een oplossing voor schonere steden. Het voertuig stoot alleen waterdamp uit en zijn veel stiller. De staatssecretaris zei verder dat er € 4 mln is uitgetrokken voor provincies die willen experimenteren met waterstofbussen voor personenvervoer.

De waterstofauto is een nieuw verschijnsel op de Nederlandse wegen, waar al wel vrachtwagens en bussen op waterstof rijden. Die tanken in onder meer Amsterdam en Arnhem. De pomp van Air Liquide bij Rhoon is openbaar.

Het Franse bedrijf bouwt een groot netwerk van pompstations en loopt daarmee vooruit op de verschillende waterstofauto's die de komende jaren op de markt verschijnen. Hyundai nam het voortouw. Volgend jaar volgen de modellen van Toyota en Honda.

Bekijk het filmpje van Hyundai:

 

Foto:

Word nu Free Member en ontvang de laatste duurzame ontwikkelingen gratis in je inbox. Met nu tijdelijk een GRATIS digitaal exemplaar van ons magazine.

Door: Redactie DuurzaamBedrijfsleven.nl

Elke dag selecteert de redactie van DuurzaamBedrijfsleven.nl het belangrijkste duurzame nieuws voor het bedrijfsleven. We schrijven korte, puntige artikelen over de nieuwste mogelijkheden in duurzaam ondernemen.Priority Partner voor de sector Mobiliteit

Nieuws over mobiliteit

De sectorpagina mobiliteit beschrijft de overgang naar duurzamere vormen van personenvervoer. We belichten elektrische, hybride en zelfrijdende auto's, van een dure Tesla tot een goedkope Nissan Leaf. Maar ook openbaar vervoer en elektrische scooters komen aan bod.

Het Subsidie ABC voor ondernemers
Sector Mobiliteit