Lux Research tempert verwachtingen Tesla

Lux Research tempert verwachtingen Tesla

04-09-2014 16:00 | Door: Redactie DuurzaamBedrijfsleven.nl

Elektrische autofabrikant Tesla loopt het risico op een overschot aan lithium-ion accu's als de autoverkopen achterblijven. Daarvoor waarschuwt het onderzoeksbureau Lux Research.

Tesla heeft zich tot doel gesteld om in 2020 zo'n 500.000 elektrische auto's te verkopen. CEO Elon Musk verwacht veel van de goedkopere Model 3. De bouw van een giga-fabriek moet ervoor zorgen dat de prijs van de accu, en dus van de auto, omlaag gaat.

Daarvoor heeft de autofabrikant een overeenkomst gesloten met Panasonic, dat de accu’s voor de elektrische auto's levert. Met de overeenkomst is een bedrag van $ 4 mrd gemoeid. De giga-fabriek is in 2017 gereed.

Lux Research betwijfelt of de kostenreductie voldoende is om die hoge verkoop te garanderen. Het onderzoeksbureau gaat in zijn voorspellingen uit van een maximale kostenbesparing van $2,800 op de accu en een verkoop van 240.000 voertuigen in 2020.

Dat zou ten koste gaan van de winstmarges voor Panasonic en leidt tot een accu-overschot van 57 procent. Dat de verkopen achterblijven bij de optimistische verwachtingen van Musk acht het onderzoeksbureau aannemelijk.

Bron: Lux research | Foto: Maurizio Pesce, via Flickr

 

 

Word nu Free Member en ontvang de laatste duurzame ontwikkelingen gratis in je inbox. Met nu tijdelijk een GRATIS digitaal exemplaar van ons magazine.

Door: Redactie DuurzaamBedrijfsleven.nl

Elke dag selecteert de redactie van DuurzaamBedrijfsleven.nl het belangrijkste duurzame nieuws voor het bedrijfsleven. We schrijven korte, puntige artikelen over de nieuwste mogelijkheden in duurzaam ondernemen.Priority Partner voor de sector Mobiliteit

Nieuws over mobiliteit

De sectorpagina mobiliteit beschrijft de overgang naar duurzamere vormen van personenvervoer. We belichten elektrische, hybride en zelfrijdende auto's, van een dure Tesla tot een goedkope Nissan Leaf. Maar ook openbaar vervoer en elektrische scooters komen aan bod.

Het Subsidie ABC voor ondernemers
Sector Mobiliteit