Ambulance met zonnestroom bespaart CO2

Ambulance met zonnestroom bespaart CO2

11-09-2014 11:09 | Door: Redactie DuurzaamBedrijfsleven.nl

Ambulances in het graafschap Yorkshire krijgen zonnepanelen om hun accu's te laden. Dat voorkomt dat de accu's tijdens assistentie leeglopen, waardoor patiënten gevaar lopen.

Ambulancepersoneel in Groot-Brittannië laat bij hulpverlening ter plaatse de dieselmotor altijd stationair draaien. Dit voorkomt dat de medische apparatuur aan boord de accu leegtrekt. Die werkwijze is veilig voor patiënten, maar zorgt wel voor veel extra CO2-uitstoot.

De ambulancedienst van Yorkshire ontving een subsidie van £ 166.000 om de 175 ziekenwagens te voorzien van zonnepanelen. Dat schrijft de Britse krant The Telegraph. Dat bespaart 720 kilogram CO2 per voertuig per jaar. Als de proef succesvol is, krijgt die navolging in andere delen van het land.

De Britse overheid heeft £ 5 mln uitgetrokken voor het Clean Vehicle Technology Fund, een programma om de luchtvervuiling door autoverkeer in de steden aan te pakken. Het land heeft grote moeite om te voldoen aan de richtlijnen van de Europese Unie voor schone lucht. Het  Fonds stelt regionale besturen in staat om het autoverkeer te vergroenen.

Bron: The Telegraph | Foto: Graham Richardson, via Flickr

Word nu Free Member en download GRATIS alle infographics met de belangrijkste ontwikkelingen.

Door: Redactie DuurzaamBedrijfsleven.nl

Elke dag selecteert de redactie van DuurzaamBedrijfsleven.nl het belangrijkste duurzame nieuws voor het bedrijfsleven. We schrijven korte, puntige artikelen over de nieuwste mogelijkheden in duurzaam ondernemen.Priority Partner voor de sector Mobiliteit

Nieuws over mobiliteit

De sectorpagina mobiliteit beschrijft de overgang naar duurzamere vormen van personenvervoer. We belichten elektrische, hybride en zelfrijdende auto's, van een dure Tesla tot een goedkope Nissan Leaf. Maar ook openbaar vervoer en elektrische scooters komen aan bod.

Het Subsidie ABC voor ondernemers
Sector Mobiliteit