Toyota zegt accu's van Tesla vaarwel

Toyota zegt accu's van Tesla vaarwel

15-09-2014 07:15 | Door: Redactie DuurzaamBedrijfsleven.nl

Toyota is voorlopig niet van plan de overeenkomst met Tesla Motors over de afname van accu's voort te zetten. De Japanse autofabrikant concentreert zich volledig op de productie van waterstofauto's.

Dat schrijft The Wall Street Journal. CEO Elon Musk van Tesla Motors hield eerder deze maand de mogelijkheid open voor een nieuwe samenwerking met Toyota. Eind dit jaar loopt het partnerschap af voor de levering van accu's en aandrijflijnen voor de elektrische RAV4 EV.

Toyota zegt in een verklaring dat de samenwerking voor beide partijen zeer succesvol was, maar dat er vooralsnog geen nieuwe projecten in het verschiet liggen. De autobouwer verkoopt de elektrische SUV vooral in Californië. Vanwege het grote prijsverschil met de benzine-uitvoering, die bijna de helft goedkoper is, kwam de verkoop van de elektrische versie nooit echt van de grond.

 

Kritisch

 

In het verleden heeft Toyota zich regelmatig kritisch uitgelaten over de elektrische auto als schoon vervoermiddel. De prijs en de beperkte actieradius staan het succes in de weg. In plaats daarvan investeert het concern in waterstofauto's. Het eerste model komt in 2015 op de markt.

Elon Musk op zijn beurt ziet niets in waterstofauto's, omdat de brandstofproductie erg energie-intensief is. Volgens de CEO is de brandstofcel, vergeleken met de accu, in dat opzicht geen logische keuze.

Bron: Wall Street Journal | Foto: Toyota

Word nu Free Member en ontvang GRATIS 2x per week een nieuwsbrief met de belangrijkste duurzame ontwikkelingen. En download ook nog eens GRATIS al onze infographics. 

Door: Redactie DuurzaamBedrijfsleven.nl

Elke dag selecteert de redactie van DuurzaamBedrijfsleven.nl het belangrijkste duurzame nieuws voor het bedrijfsleven. We schrijven korte, puntige artikelen over de nieuwste mogelijkheden in duurzaam ondernemen.Priority Partner voor de sector Mobiliteit

Nieuws over mobiliteit

De sectorpagina mobiliteit beschrijft de overgang naar duurzamere vormen van personenvervoer. We belichten elektrische, hybride en zelfrijdende auto's, van een dure Tesla tot een goedkope Nissan Leaf. Maar ook openbaar vervoer en elektrische scooters komen aan bod.

Het Subsidie ABC voor ondernemers
Sector Mobiliteit