Panasonic verwacht groei Europese accumarkt

Panasonic verwacht groei Europese accumarkt

18-09-2014 16:00 | Door: Redactie DuurzaamBedrijfsleven.nl

Panasonic, partner van Tesla Motors bij de fabricage van lithium-ion accu's, verwacht meer vraag vanuit Europa. De recente publiciteit over de gigafabriek in Nevada heeft veel losgemaakt.

De fabrikant van accu's voor elektrische auto's denkt dat de investeringen van 5 mrd in de gigafabriek Europese automakers aan het denken heeft gezet, meldt Bloomberg. Dat zou, mede nu Duitsland bezig is met een inhaalslag, een versnelling op de markt teweeg kunnen brengen.

Panasonic hoopt te profiteren van de publiciteit en wil zijn leidende rol verder uitbouwen. Het concern wil geen concrete voorspellingen doen over toekomstige orders. Op de Europese markt behoort Volkswagen tot zijn klantenkring, in Japan levert het bedrijf accu's aan Toyota.

Verschillende Europese autofabrikanten zouden zich heroriënteren zich op de levering van lithium-ion accu's. Daimler overweegt een samenwerking met LG voor de ontwikkeling van een elektrische versie van de populaire Smart.

Bron: Bloomberg | Foto: Panasonic

Word nu Free Member: gratis nieuwsbrief en online toegang tot meer nieuws en achtergronden.

Door: Redactie DuurzaamBedrijfsleven.nl

Elke dag selecteert de redactie van DuurzaamBedrijfsleven.nl het belangrijkste duurzame nieuws voor het bedrijfsleven. We schrijven korte, puntige artikelen over de nieuwste mogelijkheden in duurzaam ondernemen.Priority Partner voor de sector Mobiliteit

Nieuws over mobiliteit

De sectorpagina mobiliteit beschrijft de overgang naar duurzamere vormen van personenvervoer. We belichten elektrische, hybride en zelfrijdende auto's, van een dure Tesla tot een goedkope Nissan Leaf. Maar ook openbaar vervoer en elektrische scooters komen aan bod.

Het Subsidie ABC voor ondernemers
Sector Mobiliteit