Meer zakelijke hybride en elektrische auto’s

Meer zakelijke hybride en elektrische auto’s

24-09-2014 07:45 | Door: Redactie DuurzaamBedrijfsleven.nl

In het Nederlandse zakelijke wagenpark neemt het aantal hybride en elektrische auto’s toe. 

Dat blijkt uit een onderzoek van adviesbureau Conclusr Research onder 2.000 Nederlandse wagenparkbeheerders.

In september 2014 was 5,7 procent van de 1.315.000 zakelijke auto’s een hybride of elektrische wagen. In absolute cijfers gaat het om 60.680 hybride auto’s en 14.100 elektrische auto’s. Een totaal van bijna 75.000 schone auto’s. In 2012 was nog slechts 1 procent van het zakelijke wagenpark een hybride of elektrische auto.

Uit het onderzoek blijkt dat 2,6 procent van de zakelijke auto’s op LPG rijdt. Volgens Conclusr neemt de belangstelling voor gas steeds meer af. Bijna 92 procent van het zakelijke wagenpark rijdt nog op diesel of benzine.

Opvallend is dat lease-auto’s vaker hybride of elektrisch zijn dan de door bedrijven gekochte auto’s. Volgens Conclusr komt dit doordat leaserijders zelf kunnen kiezen welk model zij aanschaffen. Vanwege de milieu- of financiële voordelen kiezen werknemers dan vaker voor een schone auto met een lage bijtelling.

Bron: Conclusr | Foto: Krispijn Beek, via Flickr

Word nu Free Member en download GRATIS alle infographics met de belangrijkste ontwikkelingen.

Door: Redactie DuurzaamBedrijfsleven.nl

Elke dag selecteert de redactie van DuurzaamBedrijfsleven.nl het belangrijkste duurzame nieuws voor het bedrijfsleven. We schrijven korte, puntige artikelen over de nieuwste mogelijkheden in duurzaam ondernemen.Priority Partner voor de sector Mobiliteit

Nieuws over mobiliteit

De sectorpagina mobiliteit beschrijft de overgang naar duurzamere vormen van personenvervoer. We belichten elektrische, hybride en zelfrijdende auto's, van een dure Tesla tot een goedkope Nissan Leaf. Maar ook openbaar vervoer en elektrische scooters komen aan bod.

Het Subsidie ABC voor ondernemers
Sector Mobiliteit