Volvo V60 'Zakenauto van het jaar 2015'

Volvo V60 'Zakenauto van het jaar 2015'

29-09-2014 09:00 | Door: Redactie DuurzaamBedrijfsleven.nl

De Volvo V60 is uitgeroepen tot 'Zakenauto van het jaar 2015'. De jury verkoos de V60 vanwege het zakelijk interessante aanbod.

”Hij is een mooie winnaar, want hij is honderd procent zakenauto", oordeelde de jury. De verkiezing ‘Zakenauto van het jaar’ vindt plaats onder voorzitterschap van het vakblad Automobiel Management. De jury bestaat uit directieleden van grote leasemaatschappijen, wagenparkbeheerders, vakjournalisten en een onafhankelijke leaseconsulent. De titel geldt voor de gehele motorenrange.

Dat de V60 zo populair is in het zakensegment, is volgens algemeen directeur Richard Snijders van VolvoCars beslist niet alleen te danken aan de gunstige CO2-cijfers. “We zijn nu eenmaal een Estate-merk en dominerend in het segment van stationwagons", zei Sneijders tijdens de uitreiking.

"De V70 heeft 50 procent van zijn segment in handen en de V60 zelfs 60 procent. Het is simpelweg onze core business, daarom zullen we continu met ontwikkelingen blijven komen bij onze V-range.” Ongeveer de helft van de V60-verkopen komt daarbij voor rekening van de hybride-uitvoering.

 

Veilig

 

Volvo’s V60 is niet alleen een uitgesproken zakenauto, de Volvo V60 Plug-in Hybrid behaalde de hoogste Euro NCAP-score aller tijden voor een elektrische auto. De vijf sterren die de Volvo kreeg in de test van 2012 – inclusief een schuine frontale botsing met een snelheid van 64 kilometer per uur – bewijzen dat de V60 Plug-in Hybrid hetzelfde hoge veiligheidsniveau biedt als de reguliere V60.

Snijders bedankte in zijn toespraak de Volvo-dealers voor hun inzet. Hij benadrukte het belang van de zakelijke markt en de marktbenadering die de dealers hierop toepassen.

Bron: Volvo | Foto: Volvo

Word nu Free Member en ontvang de laatste duurzame ontwikkelingen gratis in je inbox. Met nu tijdelijk een GRATIS digitaal exemplaar van ons magazine.

Door: Redactie DuurzaamBedrijfsleven.nl

Elke dag selecteert de redactie van DuurzaamBedrijfsleven.nl het belangrijkste duurzame nieuws voor het bedrijfsleven. We schrijven korte, puntige artikelen over de nieuwste mogelijkheden in duurzaam ondernemen.Priority Partner voor de sector Mobiliteit

Nieuws over mobiliteit

De sectorpagina mobiliteit beschrijft de overgang naar duurzamere vormen van personenvervoer. We belichten elektrische, hybride en zelfrijdende auto's, van een dure Tesla tot een goedkope Nissan Leaf. Maar ook openbaar vervoer en elektrische scooters komen aan bod.

Het Subsidie ABC voor ondernemers
Sector Mobiliteit