Lamborghini presenteert hybride sportwagen

Lamborghini presenteert hybride sportwagen

03-10-2014 07:45 | Door: Redactie DuurzaamBedrijfsleven.nl

Het Italiaanse luxe-automerk Lamborghini heeft een plug-in hybride ontworpen met 910 paardenkrachten. De Lamborghini Asterion is gepresenteerd op de autoshow in Parijs.

De Lamborghini LPI 910-4 heeft vier-wielaandrijving en een 10 cylinder motor met een maximum van 910 paardenkrachten, afkomstig van de benzinemotor en drie elektrische motoren. In dat geval haalt de auto een topsnelheid van 320 kilometer per uur.

In puur elektrische modus heeft de wagen een actieradius van 50 kilometer met een topsnelheid 125 kilometer per uur. Daarvoor gebruikt de Lamborghini twee elektrische motoren die op de vooras liggen. Het race-monster onderscheidt zich volgens de bouwers door de lage CO2-uitstoot van 98 gram per kilometer. Het verbruik is 4,1 liter per 100 kilometer.

 

Concept

 

De toepassing van plug-in hybridetechnologie is zeldzaam in deze klasse. Lamborghini voegt zich met dit model bij de de F150 van Ferrari, beter bekend onder de naam LaFerrari en de P1 van McLaren, die beide in gelimiteerde oplage aan enkele honderden klanten zijn verkocht.

Vooralsnog bestaat de Asterion alleen nog als concept. Het concern heeft tijdens eerdere autoshows wel laten doorschemeren dat een hybride wagen voor de verkoop op termijn tot de mogelijkheden behoort.

Bron: Lamborghini, Autocar, The Verge | Foto: Lamborghini

Word nu Free Member en ontvang de laatste duurzame ontwikkelingen gratis in je inbox. Met nu tijdelijk een GRATIS digitaal exemplaar van ons magazine.

Door: Redactie DuurzaamBedrijfsleven.nl

Elke dag selecteert de redactie van DuurzaamBedrijfsleven.nl het belangrijkste duurzame nieuws voor het bedrijfsleven. We schrijven korte, puntige artikelen over de nieuwste mogelijkheden in duurzaam ondernemen.Priority Partner voor de sector Mobiliteit

Nieuws over mobiliteit

De sectorpagina mobiliteit beschrijft de overgang naar duurzamere vormen van personenvervoer. We belichten elektrische, hybride en zelfrijdende auto's, van een dure Tesla tot een goedkope Nissan Leaf. Maar ook openbaar vervoer en elektrische scooters komen aan bod.

Het Subsidie ABC voor ondernemers
Sector Mobiliteit