Elektrisch transport maakt Rotterdam schoner

Elektrisch transport maakt Rotterdam schoner

13-10-2014 07:15 | Door: Redactie DuurzaamBedrijfsleven.nl

De gemeente Rotterdam en regionale vervoerders willen het logistieke transport in de binnenstad in 2020 volledig emissievrij te maken.

De betrokkenen tekenden tijdens de Ecomobielbeurs in Rotterdam de intentieverklaring ‘Green Deal 010 Zero Emission Stadslogistiek’. Het goederenvervoer in het centrum van Rotterdam moet in 2020 emissievrij zijn door een efficiëntere logistiek en elektrisch transport. Toeleveringsbedrijven hebben beloofd het goederentransport over de dag te verspreiden.

De deelnemende vervoersbedrijven zijn Bidvest DeliXL, Van der Heijden Distributie, Getru Bedrijven, Klok Containers, Post Kogeko en Roadrunner Koeriers. TNO gaat de transitie begeleiden.

Rotterdam heeft vergeleken met de vier grote steden Amsterdam, Den Haag en Utrecht de meeste problemen met de luchtkwaliteit. Een emissievrije binnenstad verbetert de luchtkwaliteit en daarmee de leefbaarheid van de stad en de gezondheid van de bewoners, zeggen de ondertekenaars. Daarnaast levert elektrisch vervoer een flinke bijdrage aan de vermindering van de geluidhinder.

De gemeente ondersteunt de overgang. Extra beleid is volgens wethouder Pex Langenberg van Duurzaamheid niet nodig. De stad stelde in september 2007 al een milieuzone in, die vervuilende vrachtauto’s de toegang tot de binnenstad ontzegt.

Bron: Logistiek.nl | Foto: Vincent van der Pas, via Flickr

Word nu Free Member en ontvang GRATIS 2x per week een nieuwsbrief met de belangrijkste duurzame ontwikkelingen. En download ook nog eens GRATIS al onze infographics. 

Door: Redactie DuurzaamBedrijfsleven.nl

Elke dag selecteert de redactie van DuurzaamBedrijfsleven.nl het belangrijkste duurzame nieuws voor het bedrijfsleven. We schrijven korte, puntige artikelen over de nieuwste mogelijkheden in duurzaam ondernemen.Priority Partner voor de sector Mobiliteit

Nieuws over mobiliteit

De sectorpagina mobiliteit beschrijft de overgang naar duurzamere vormen van personenvervoer. We belichten elektrische, hybride en zelfrijdende auto's, van een dure Tesla tot een goedkope Nissan Leaf. Maar ook openbaar vervoer en elektrische scooters komen aan bod.

Het Subsidie ABC voor ondernemers
Sector Mobiliteit