Elektrische bussen in Amsterdam

Elektrische bussen in Amsterdam

14-10-2014 07:45 | Door: Redactie DuurzaamBedrijfsleven.nl

Lokale vervoersmaatschappij GVB in Amsterdam gaat vanaf 2017 elektrische bussen inzetten.

Dat meldt Alexandra van Huffelen, algemeen directeur van Gemeentelijk Vervoersbedrijf (GVB). Volgens Van Huffelen zijn er niet veel aanpassingen nodig in de infrastructuur, omdat veel bussen al op de trambaan rijden en er in de stad een uitgebreid tramnetwerk bestaat.

De bussen kunnen door middel van de bovenleidingen van de trams worden opgeladen. Daarnaast kunnen de bussen ook los van de rails rijden door gebruik van accu's. Het GVB wil beginnen met 40 bussen. Andere busmaatschappijen worden ook bij het project betrokken om de luchtkwaliteit in Amsterdam te verbeteren.

In Amsterdam rijden al twee hybride brandstofcelbussen. Deze bussen gebruiken naast waterstof ook accu’s als energiebron. De bussen zijn daarnaast stil en uitstootvrij door het gebruik van een elektromotor.

Bron: groenecourant, BNR, GVB | Foto: Daniël Bleumink, via Flickr

Word nu Free Member: gratis nieuwsbrief en online toegang tot meer nieuws en achtergronden.

Door: Redactie DuurzaamBedrijfsleven.nl

Elke dag selecteert de redactie van DuurzaamBedrijfsleven.nl het belangrijkste duurzame nieuws voor het bedrijfsleven. We schrijven korte, puntige artikelen over de nieuwste mogelijkheden in duurzaam ondernemen.Priority Partner voor de sector Mobiliteit

Nieuws over mobiliteit

De sectorpagina mobiliteit beschrijft de overgang naar duurzamere vormen van personenvervoer. We belichten elektrische, hybride en zelfrijdende auto's, van een dure Tesla tot een goedkope Nissan Leaf. Maar ook openbaar vervoer en elektrische scooters komen aan bod.

Het Subsidie ABC voor ondernemers
Sector Mobiliteit