Werkgelegenheid elektrisch vervoer vervijfvoudigd

Werkgelegenheid elektrisch vervoer vervijfvoudigd

15-10-2014 16:00 | Door: Redactie DuurzaamBedrijfsleven.nl

Het aantal banen in de sector elektrisch vervoer is sinds 2008 ruim vervijfvoudigd. Dat blijkt uit een onderzoek van de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO). 

De sector elektrisch en hybride vervoer telde in 2008 nog 300 banen, in 2013 is de werkgelegenheid toegenomen tot 1600 arbeidsplaatsen. De ontwikkeling en bouw van nieuwe voertuigen als elektrische bussen, de laadinfrastructuur en software leverden de meeste nieuwe banen op.

Het onderzoek van RVO is uitgevoerd in opdracht van het ministerie van Economische Zaken.

De omzet groeide van € 60 mln in 2008 naar  € 380 mln in 2013. De bruto toegevoegde waarde was 20 miljoen euro in 2008 en 120 miljoen euro in 2014. De onderzoekers verwachten dat de werkgelegenheid, de export en de omzet de komende vier jaar nog eens verdubbelen.

Nederland telt zo’n 40.000 elektrische en hybride auto’s. Nederland is daarmee in Europa een van de koplopers. Belastingvoordelen, de korte afstanden en de relatieve dichtheid van het aantal oplaadpunten hebben bijgedragen aan de groei van het elektrische en hybride wagenpark.

Bron: RVO | Foto: Chemie-Verbände Baden-Württemberg, via Flickr

Word nu Free Member en ontvang de laatste duurzame ontwikkelingen gratis in je inbox. Met nu tijdelijk een GRATIS digitaal exemplaar van ons magazine.

Door: Redactie DuurzaamBedrijfsleven.nl

Elke dag selecteert de redactie van DuurzaamBedrijfsleven.nl het belangrijkste duurzame nieuws voor het bedrijfsleven. We schrijven korte, puntige artikelen over de nieuwste mogelijkheden in duurzaam ondernemen.Priority Partner voor de sector Mobiliteit

Nieuws over mobiliteit

De sectorpagina mobiliteit beschrijft de overgang naar duurzamere vormen van personenvervoer. We belichten elektrische, hybride en zelfrijdende auto's, van een dure Tesla tot een goedkope Nissan Leaf. Maar ook openbaar vervoer en elektrische scooters komen aan bod.

Het Subsidie ABC voor ondernemers
Sector Mobiliteit