Elektrische taxi verovert Schiphol

Elektrische taxi verovert Schiphol

16-10-2014 12:24 | Door: Redactie DuurzaamBedrijfsleven.nl

Op Schiphol zijn de eerste vijftig Tesla's in gebruik genomen als taxi. Aan het einde van dit jaar is de luchthaven is de standplaats van een recordaantal van 167 volledig elektrische taxi's.

Volgens Schiphol heeft de luchthaven hiermee een wereldprimeur. Geen enkel vliegveld ter wereld heeft zoveel elektrische taxi's rondrijden. De twee vervoerders wonnen dit jaar de aanbesteding vanwege hun elektrische vervoersaanbod. 

De Bios-groep, met 71 Tesla's in het wagenpark, opent binnenkort bij de luchthaven naar eigen zeggen het grootste laadstation van Europa. Het station biedt een mix van gewone laadpalen en snelladers. Schipholtaxi, met 96 auto's, heeft 24 oplaadpunten bij het eigen kantoor. Volgens het vervoersbedrijf, dat uit zelfstandige chauffeurs bestaat, hebben de meesten daarnaast een eigen oplaadpunt in de buurt van hun woning.

Vanaf Schiphol gaat ongeveer tachtig procent van de ritten naar de hoofdstad. De elektrische auto's kunnen als dat nodig is, ook in Amsterdam bijladen aan een openbare laadpaal. Volgens Schiphol is het aanbod van Tesla's voldoende. Al zullen op heel drukke momenten ook gewone taxi's moeten bijspringen om reizigers te vervoeren.

Bron: Het Parool | Foto: Schiphol, via Wikipedia

Word nu Free Member en ontvang GRATIS 2x per week een nieuwsbrief met de belangrijkste duurzame ontwikkelingen. En download ook nog eens GRATIS al onze infographics. 

Door: Redactie DuurzaamBedrijfsleven.nl

Elke dag selecteert de redactie van DuurzaamBedrijfsleven.nl het belangrijkste duurzame nieuws voor het bedrijfsleven. We schrijven korte, puntige artikelen over de nieuwste mogelijkheden in duurzaam ondernemen.Priority Partner voor de sector Mobiliteit

Nieuws over mobiliteit

De sectorpagina mobiliteit beschrijft de overgang naar duurzamere vormen van personenvervoer. We belichten elektrische, hybride en zelfrijdende auto's, van een dure Tesla tot een goedkope Nissan Leaf. Maar ook openbaar vervoer en elektrische scooters komen aan bod.

Het Subsidie ABC voor ondernemers
Sector Mobiliteit