Nederland koploper elektrisch rijden

Nederland koploper elektrisch rijden

26-07-2012 10:04 | Door: Redactie DuurzaamBedrijfsleven.nl

De inspanningen van Nederland om het elektrisch rijden te stimuleren lijken vruchten af te werpen. Nederland scoort internationaal gezien bovengemiddeld.

Dat blijkt uit een internationaal onderzoek in opdracht van het ministerie van EL&I. Nederland neemt een middenpositie in wat betreft ambitie voor voertuigaantallen: er wordt gestreefd naar 20.000 elektrische auto’s en een miljoen in 2025.

Met het aantal elektrische personenauto’s en vrachtvoertuigen dat op dit moment al rondrijdt heeft Nederland echter een koppositie te pakken. Op 1 januari van dit jaar reden er 1182 elektrische voertuigen op de weg. Dit is een positieve uitkomst voor een dichtbevolkt land waar snel luchtkwaliteitsproblemen ontstaan.

Inspanning is essentieel

Deze problemen spelen echter wel en daarom is meer inspanning essentieel, vindt Olaf de Bruijn, directeur van RAI Vereniging, de branchevereniging van fabrikanten en importeurs van wegvoertuigen. “Nederland heeft, meer dan andere landen, grote uitdagingen voor zich liggen op het gebied van luchtkwaliteit. Deze gaan we aan door nieuwe technieken en energiedragers in het wegvervoer in te zetten en te stimuleren.”

De Bruijn benadrukt dat het kabinet schoon en zuinig rijden moet stimuleren. “Hier is tot nu toe weinig aandacht voor in verkiezingsprogramma’s. We doen dan ook een beroep op partijen om dit te veranderen.”

Bron: Managers online

Foto: Johnny Ainsworth

Word nu Free Member en ontvang de laatste duurzame ontwikkelingen gratis in je inbox. Met nu tijdelijk een GRATIS digitaal exemplaar van ons magazine.

Door: Redactie DuurzaamBedrijfsleven.nl

Elke dag selecteert de redactie van DuurzaamBedrijfsleven.nl het belangrijkste duurzame nieuws voor het bedrijfsleven. We schrijven korte, puntige artikelen over de nieuwste mogelijkheden in duurzaam ondernemen.Priority Partner voor de sector Mobiliteit

Nieuws over mobiliteit

De sectorpagina mobiliteit beschrijft de overgang naar duurzamere vormen van personenvervoer. We belichten elektrische, hybride en zelfrijdende auto's, van een dure Tesla tot een goedkope Nissan Leaf. Maar ook openbaar vervoer en elektrische scooters komen aan bod.

Het Subsidie ABC voor ondernemers
Sector Mobiliteit