Autobouwer GM breidt Zero Waste-programma uit

Autobouwer GM breidt Zero Waste-programma uit

24-10-2014 08:15 | Door: Redactie DuurzaamBedrijfsleven.nl

Autofabrikant General Motors gaat voortvarend te werk met het Zero Waste-programma. Drie jaar na het begin van de campagne zijn elf faciliteiten volledig afvalvrij.

GM breidt het programma uit naar nog eens 122 faciliteiten, waarvan de helft buiten de Verenigde Staten. Het Amerikaanse concern heeft in zijn duurzaamheidsdoelstellingen opgenomen dat 125 faciliteiten in 2020 geen afval meer produceren.

Onder de elf faciliteiten die dit stadium hebben bereikt, zijn zowel regionale kantoren als assemblagefabrieken. Ter plekke wordt 97 procent van het afval gerecycled of hergebruikt. De overige drie procent wordt in de fabrieken omgezet in energie. GM berekende in 2013 dat hergebruik en recycling van ruwe materialen en bijproducten ongeveer $ 1 mrd per jaar oplevert.

 

Succesformule

 

Het Zero Waste-programma begon in 2011 en vormt de kern van de duurzaamheidsplannen. Volgens het concern is het succes te danken aan de langetermijnstrategie en aan de inspanningen om het personeel daarbij te betrekken.

Inmiddels heeft GM ook de kosten van de afvalverwerking onder controle. In de beginfase kostte het recyclingprogramma ongeveer $ 10 per ton afval. Drie jaar later is dit bijna tot nul gereduceerd. Vooral dankzij een groot netwerk van recycling partners, een slankere en efficiëntere toeleveringsketen, en nieuwe materialen die zich beter lenen voor hergebruik.

Bron: GM, TriplePundit | Foto: General Motors, via Wikipedia

Word nu Free Member: gratis nieuwsbrief en online toegang tot meer nieuws en achtergronden.

Door: Redactie DuurzaamBedrijfsleven.nl

Elke dag selecteert de redactie van DuurzaamBedrijfsleven.nl het belangrijkste duurzame nieuws voor het bedrijfsleven. We schrijven korte, puntige artikelen over de nieuwste mogelijkheden in duurzaam ondernemen.Priority Partner voor de sector Mobiliteit

Nieuws over mobiliteit

De sectorpagina mobiliteit beschrijft de overgang naar duurzamere vormen van personenvervoer. We belichten elektrische, hybride en zelfrijdende auto's, van een dure Tesla tot een goedkope Nissan Leaf. Maar ook openbaar vervoer en elektrische scooters komen aan bod.

Het Subsidie ABC voor ondernemers
Sector Mobiliteit