Supersnelladers Tesla op Schotse Edinburgh Airport

Supersnelladers Tesla op Schotse Edinburgh Airport

27-10-2014 13:37 | Door: Redactie DuurzaamBedrijfsleven.nl

Tesla komt met supersnelladers op Edinburg Airport. Dit is het eerste laadpunt in Schotland.

De laadpalen komen in de parkeergarage van het vliegveld en zijn 24 uur per dag kosteloos beschikbaar voor Tesla-rijders. De elektrische auto laadt hier in ongeveer 20 minuten voor de helft op. Tegen het eind van dit jaar zijn de laders klaar voor gebruik. Met de plaatsing van de laadpalen wil Tesla de verkoop van Model S in Schotland stimuleren.

De strategische locatie van de snelladers maakt het makkelijker voor Tesla-rijders om naar andere steden zoals Glasgow te reizen, wat ongeveer 80 kilometer ten westen van Edinburgh ligt. Volgens George Ell, Tesla-directeur in Groot-Brittannië, is het een spannende tijd voor de autofabrikant in Schotland. In 2015 krijgt Edinburgh namelijk ook een Service Centre en showroom bij.

 

221 laadpunten

 

Momenteel heeft de elektrische autofabrikant wereldwijd 221 laadpunten. Het grootste deel daarvan bevindt zich in de Verenigde Staten. In Europa zijn er ongeveer 75 locaties te vinden. Groot-Brittannië heeft acht supersnellaadpunten en het totaal aantal laadpunten wordt de komende jaren in heel Europa verder uitgebreid.

Bron: businessgreen.com | Foto: Arend, via Flickr

 

Word nu Free Member en ontvang GRATIS 2x per week een nieuwsbrief met de belangrijkste duurzame ontwikkelingen. En download ook nog eens GRATIS al onze infographics. 

Door: Redactie DuurzaamBedrijfsleven.nl

Elke dag selecteert de redactie van DuurzaamBedrijfsleven.nl het belangrijkste duurzame nieuws voor het bedrijfsleven. We schrijven korte, puntige artikelen over de nieuwste mogelijkheden in duurzaam ondernemen.Priority Partner voor de sector Mobiliteit

Nieuws over mobiliteit

De sectorpagina mobiliteit beschrijft de overgang naar duurzamere vormen van personenvervoer. We belichten elektrische, hybride en zelfrijdende auto's, van een dure Tesla tot een goedkope Nissan Leaf. Maar ook openbaar vervoer en elektrische scooters komen aan bod.

Het Subsidie ABC voor ondernemers
Sector Mobiliteit