KLM geeft Uber-tegoed bij boeking Citytrip

KLM geeft Uber-tegoed bij boeking Citytrip

29-10-2014 16:00 | Door: Redactie DuurzaamBedrijfsleven.nl

KLM gaat samenwerken met de autodeeldienst Uber. Klanten die op de website van de luchtvaartmaatschappij een Europese Citytrip boeken, krijgen een tegoed van € 30.

Per Europese bestemming laat KLM zien of Uber er diensten aanbiedt. Het tegoed is een jaar geldig. De klant mag het gebruiken in alle landen en steden waar de autodeeldienst actief is. KLM kondigde de samenwerking aan via de eigen website. Met de actie wil KLM meer rechtstreekse klanten trekken. Als de kortingsactie een succes is, krijgt die mogelijk een vervolg.

Voor Uber is KLM de eerste grote klant in Europa. Het bedrijf zei bij de introductie van de Uber API, die toegankelijk is voor derde partijen, onder meer  te hopen op samenwerking met reisorganisaties. Uber zou dan het vervoer kunnen regelen van de luchthaven naar het hotel. In de Verenigde Staten werkt de dienst al samen met United Airlines en Hyatt Hotels en Resorts.

De actie is ook van toepassing voor de UberPOP-dienst. Chauffeurs die via deze dienst in Amsterdam werken, kregen begin deze maand nog een boete. Zij zouden zich schuldig maken aan illegaal taxivervoer.

Bron: KLM, Uber | Foto: KLM

Word nu Free Member: gratis nieuwsbrief en online toegang tot meer nieuws en achtergronden.

Door: Redactie DuurzaamBedrijfsleven.nl

Elke dag selecteert de redactie van DuurzaamBedrijfsleven.nl het belangrijkste duurzame nieuws voor het bedrijfsleven. We schrijven korte, puntige artikelen over de nieuwste mogelijkheden in duurzaam ondernemen.Priority Partner voor de sector Mobiliteit

Nieuws over mobiliteit

De sectorpagina mobiliteit beschrijft de overgang naar duurzamere vormen van personenvervoer. We belichten elektrische, hybride en zelfrijdende auto's, van een dure Tesla tot een goedkope Nissan Leaf. Maar ook openbaar vervoer en elektrische scooters komen aan bod.

Het Subsidie ABC voor ondernemers
Sector Mobiliteit