Elektrische auto mogelijk harder op snelweg

Elektrische auto mogelijk harder op snelweg

03-11-2014 07:15 | Door: Redactie DuurzaamBedrijfsleven.nl

Minister Melanie Schultz van Haegen van Infrastructuur en Milieu onderzoekt de mogelijkheid om de snelheidslimiet voor elektrische auto’s op de A2 te verhogen.

Om luchtvervuiling te beperken, rijdt het verkeer op de A2 tussen Amsterdam en Utrecht nu maximaal 100 kilometer per uur. Elektrische auto’s stoten geen schadelijke stoffen uit en zouden daarom 130 kilometer per uur mogen rijden.

Veilig Verkeer Nederland heeft bedenkingen bij het plan. De maximumsnelheid is volgens de organisatie niet alleen vastgesteld uit milieu-overwegingen, maar ook vanwege de veiligheid. Verschillende snelheden op de weg kunnen problemen opleveren, bijvoorbeeld in scherpe bochten en korte afritten.

Bij de verhoging van de snelheidslimiet voor elektrisch vervoer is ook een aanpassing in de trajectcontrole nodig. De minister heeft toegezegd de voor- en nadelen te onderzoeken voordat de proeven met de verhoogde snelheidslimiet beginnen.

Bron: groenecourant.nl, Rijkswaterstaat | Foto: Jasper 650D, via Flickr

Word nu Free Member en download GRATIS alle infographics met de belangrijkste ontwikkelingen.

Door: Redactie DuurzaamBedrijfsleven.nl

Elke dag selecteert de redactie van DuurzaamBedrijfsleven.nl het belangrijkste duurzame nieuws voor het bedrijfsleven. We schrijven korte, puntige artikelen over de nieuwste mogelijkheden in duurzaam ondernemen.Priority Partner voor de sector Mobiliteit

Nieuws over mobiliteit

De sectorpagina mobiliteit beschrijft de overgang naar duurzamere vormen van personenvervoer. We belichten elektrische, hybride en zelfrijdende auto's, van een dure Tesla tot een goedkope Nissan Leaf. Maar ook openbaar vervoer en elektrische scooters komen aan bod.

Het Subsidie ABC voor ondernemers
Sector Mobiliteit