Eigen laadpaal verleidt leaserijder

Eigen laadpaal verleidt leaserijder

06-11-2014 07:45 | Door: Redactie DuurzaamBedrijfsleven.nl

Een op de negen leaserijders verwacht in de komende jaren over te stappen op een elektrische auto. Dat zouden er veel meer als zij een eigen laadpaal voor de deur krijgen.

Dat blijkt uit onderzoek door Conclusr Research onder ruim 1.200 leaserijders. Van hen verwacht 11 procent in de komende drie jaar op een elektrische leaseauto over te stappen. Als de werkgever, leasemaatschappij of de importeur een elektrische laadpaal bij de eigen woning zou neerzetten, weet 20 procent dat zeker en zou 55 procent de aanschaf willen overwegen.

Volgens Conclusr bezit 9 procent van de leaserijders een hybride of elektrische auto. Van de automobilisten die nadenken over de overstap naar een wagen met alternatieve aandrijving, zegt 49 procent dat lagere kosten het belangrijkste motief zijn.

Bron: Conclusr | foto: David van der Mark, via Flickr

Word nu Free Member: gratis nieuwsbrief en online toegang tot meer nieuws en achtergronden.

Door: Redactie DuurzaamBedrijfsleven.nl

Elke dag selecteert de redactie van DuurzaamBedrijfsleven.nl het belangrijkste duurzame nieuws voor het bedrijfsleven. We schrijven korte, puntige artikelen over de nieuwste mogelijkheden in duurzaam ondernemen.Priority Partner voor de sector Mobiliteit

Nieuws over mobiliteit

De sectorpagina mobiliteit beschrijft de overgang naar duurzamere vormen van personenvervoer. We belichten elektrische, hybride en zelfrijdende auto's, van een dure Tesla tot een goedkope Nissan Leaf. Maar ook openbaar vervoer en elektrische scooters komen aan bod.

Het Subsidie ABC voor ondernemers
Sector Mobiliteit