Waterstoftankstation in Arnhem

Waterstoftankstation in Arnhem

07-11-2014 14:09 | Door: Redactie DuurzaamBedrijfsleven.nl

Het ministerie van Infrastructuur en Milieu investeert € 850.000 in een waterstoftankstation in Arnhem.

Het waterstofstation is onderdeel van een proef met twee waterstofbussen in stadsregio Arnhem-Nijmegen. De stadsregio werkt hiervoor samen met ingenieursbedrijf e-Traction in Apeldoorn en het openbaarvervoersbedrijf Breng.

Arnhem heeft sinds mei 2010 een waterstofbus die onderdeel is van het HyMove-project. Behalve de bussen en het tankstation, heeft HyMove ook enkele waterstofauto’s en vuilniswagens op waterstof ontwikkeld. Aan het project doen verschillende Gelderse bedrijven mee, de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen (HAN), de provincie Gelderland, de stadsregio Arnhem Nijmegen en de gemeente Arnhem.

De pilot begint in 2015. De exacte locatie van het tankstation is nog niet bekend. Een woordvoeder van de gemeente zegt in de Gelderlander blij te zijn met de nieuwe tankstation. “We hebben net een personenauto besteld op waterstof. Die kan daar dan ook gaan tanken."

Bron: De Gelderlander | Foto: harry_nl, via Flickr

Word nu Free Member en ontvang GRATIS 2x per week een nieuwsbrief met de belangrijkste duurzame ontwikkelingen. En download ook nog eens GRATIS al onze infographics. 

Door: Redactie DuurzaamBedrijfsleven.nl

Elke dag selecteert de redactie van DuurzaamBedrijfsleven.nl het belangrijkste duurzame nieuws voor het bedrijfsleven. We schrijven korte, puntige artikelen over de nieuwste mogelijkheden in duurzaam ondernemen.Priority Partner voor de sector Mobiliteit

Nieuws over mobiliteit

De sectorpagina mobiliteit beschrijft de overgang naar duurzamere vormen van personenvervoer. We belichten elektrische, hybride en zelfrijdende auto's, van een dure Tesla tot een goedkope Nissan Leaf. Maar ook openbaar vervoer en elektrische scooters komen aan bod.

Het Subsidie ABC voor ondernemers
Sector Mobiliteit