BMW maakt straatlantaarn met oplaadpunt

BMW maakt straatlantaarn met oplaadpunt

10-11-2014 08:15 | Door: Redactie DuurzaamBedrijfsleven.nl

BMW heeft een lantaarnpaal ontwikkeld met een oplaadpunt voor elektrische auto’s. De Duitse autobouwer begint volgend jaar een pilot in München.

BMW heeft een aantal prototypes van de lantaarnpaal gebouwd, die LED-verlichting combineren met de eigen laadtechniek van het concern. Dat meldt persbureau Reuters. De laadpalen zijn geschikt voor alle merken elektrische auto’s. Automobilisten betalen voor het opladen via een app.

Voor het hoofdkantoor van de Beierse autofabrikant staan al twee laadlantaarns. Volgens BMW kan de paal gemakkelijk in de bestaande infrastructuur van straatverlichting worden ingepast. Ook voor de pilot in München maakt het bedrijf gebruik van het openbare verlichtingsnetwerk.

BMW heeft de afgelopen jaren een aantal elektrische en hybride auto’s op de markt gebracht, waaronder de kleine i3 en de hybride i8. Maar het bedrijf merkt dat potentiële kopers nog aarzelen vanwege de beperkte actieradius van de wagens en de beschikbaarheid van laadpunten. Dat probleem wil BMW aanpakken. De autobouwer investeerde eerder in software en apps die bestuurders van elektrische auto’s helpen het dichtstbijzijnde laadpunt te vinden.

Bron: Reuters | foto: M93, via Flickr

Word nu Free Member: gratis nieuwsbrief en online toegang tot meer nieuws en achtergronden.

Door: Redactie DuurzaamBedrijfsleven.nl

Elke dag selecteert de redactie van DuurzaamBedrijfsleven.nl het belangrijkste duurzame nieuws voor het bedrijfsleven. We schrijven korte, puntige artikelen over de nieuwste mogelijkheden in duurzaam ondernemen.Priority Partner voor de sector Mobiliteit

Nieuws over mobiliteit

De sectorpagina mobiliteit beschrijft de overgang naar duurzamere vormen van personenvervoer. We belichten elektrische, hybride en zelfrijdende auto's, van een dure Tesla tot een goedkope Nissan Leaf. Maar ook openbaar vervoer en elektrische scooters komen aan bod.

Het Subsidie ABC voor ondernemers
Sector Mobiliteit