LPG minder aantrekkelijk door hogere accijns

LPG minder aantrekkelijk door hogere accijns

10-11-2014 13:00 | Door: Redactie DuurzaamBedrijfsleven.nl

Door de verhoging van de accijns rijden er dit jaar veel minder gas- en dieselauto’s op de Nederlandse wegen.

Begin dit jaar waren er 191.000 auto’s die op gas reden. Eind vorige maand waren dit er nog 173.000. Dat meldt autobrancheorganisatie Bovag. De accijnzen op gas en diesel zijn begin dit jaar verhoogd en sindsdien loopt de afzet van gas en diesel steeds meer af, met in augustus het dieptepunt.

Duizenden eigenaren van oldtimers hebben de lpg-installaties uit hun auto's verwijderd, omdat zij anders veel meer belasting moeten betalen. De toename van de kosten voor het rijden op diesel en gas heeft ook effect op de banenmarkt. Bovag verwacht binnen twee jaar een verlies van 7.200 tot 8.200 banen bij tankstations en detailhandel, met name in de grensstreek.

Volgens Paul van Selms, brandstofexpert bij consumentencollectief Unitedconsumers, rijden er ook steeds minder mensen op gas door de toename van zuinige diesel- en benzineauto’s. Daarnaast is er voor auto’s op gas een relatief dure bijtelling, wat een reden is voor leaserijders om over te stappen.

Bron: Bovag, nu.nl | Foto: Jens Mathy, via Flickr

Word nu Free Member: gratis nieuwsbrief en online toegang tot meer nieuws en achtergronden.

Door: Redactie DuurzaamBedrijfsleven.nl

Elke dag selecteert de redactie van DuurzaamBedrijfsleven.nl het belangrijkste duurzame nieuws voor het bedrijfsleven. We schrijven korte, puntige artikelen over de nieuwste mogelijkheden in duurzaam ondernemen.Priority Partner voor de sector Mobiliteit

Nieuws over mobiliteit

De sectorpagina mobiliteit beschrijft de overgang naar duurzamere vormen van personenvervoer. We belichten elektrische, hybride en zelfrijdende auto's, van een dure Tesla tot een goedkope Nissan Leaf. Maar ook openbaar vervoer en elektrische scooters komen aan bod.

Het Subsidie ABC voor ondernemers
Sector Mobiliteit