Uitstoot luchtvaart stijgt ondanks efficiënter vliegen

Uitstoot luchtvaart stijgt ondanks efficiënter vliegen

11-11-2014 07:30 | Door: Redactie DuurzaamBedrijfsleven.nl

Door de groei van de luchtvaart neemt de totale CO2-uitstoot toe. De uitstoot per passagier per kilometer neemt daarentegen steeds af.

Dat meldt klimaatorganisatie Atmosfair maandag in haar Airline Index 2014. Voor het rapport heeft de organisatie 193 grote luchtvaartmaatschappijen onderzocht. Het totale aantal vliegbewegingen is met 4,8 procent toegenomen. De CO2-uitstoot kwam daardoor 3,5 procent hoger uit dan in 2013. De emissie per persoon per kilometer is met 1,3 procent afgenomen.

Deze afname is volgens Atmosfair te danken aan de verbeterde efficiëntie van de vluchten. De vliegtuigen zijn steeds zuiniger en hebben een betere bezettingsgraad. Het efficiëntst vliegt volgens de klimaatorganisatie de regionale vliegmaatschappij Tunisair Express. Daarna volgt de Duitse TUIfly.

Bron: nu.nl | Foto: JoshuaDavisPhotography, via Flickr

 

Word nu Free Member: gratis nieuwsbrief en online toegang tot meer nieuws en achtergronden.

Door: Redactie DuurzaamBedrijfsleven.nl

Elke dag selecteert de redactie van DuurzaamBedrijfsleven.nl het belangrijkste duurzame nieuws voor het bedrijfsleven. We schrijven korte, puntige artikelen over de nieuwste mogelijkheden in duurzaam ondernemen.Priority Partner voor de sector Mobiliteit

Nieuws over mobiliteit

De sectorpagina mobiliteit beschrijft de overgang naar duurzamere vormen van personenvervoer. We belichten elektrische, hybride en zelfrijdende auto's, van een dure Tesla tot een goedkope Nissan Leaf. Maar ook openbaar vervoer en elektrische scooters komen aan bod.

Het Subsidie ABC voor ondernemers
Sector Mobiliteit