Tesla is uitschieter in auto-industrie

Tesla is uitschieter in auto-industrie

11-11-2014 11:18 | Door: Redactie DuurzaamBedrijfsleven.nl

Tesla Motors heeft vergeleken met andere autofabrikanten de hoogste omzet per werknemer.

Uit de laatste gegevens blijkt dat de elektrische autofabrikant een omzet heeft van $ 2,7 mln per werknemer. Hierna volgt Ford Motors met een omzet van $ 881.000 per werknemer. General Motors heeft als derde een omzet van $ 753.000 per werknemer. De omzet van Tesla Motors over het jaar 2013 bedroeg $ 2,013 mrd.

Na de top drie volgen andere autofabrikanten met een aanzienlijk lagere omzet. Thor Industries staat op nummer vier, met een omzet per werknemer van $ 507.000.

Bron: CleanTechnica, TeslaMondo, aandelenkopen.nl | Foto: Romain Decker, via Flickr

Word nu Free Member en ontvang GRATIS 2x per week een nieuwsbrief met de belangrijkste duurzame ontwikkelingen. En download ook nog eens GRATIS al onze infographics. 

Door: Redactie DuurzaamBedrijfsleven.nl

Elke dag selecteert de redactie van DuurzaamBedrijfsleven.nl het belangrijkste duurzame nieuws voor het bedrijfsleven. We schrijven korte, puntige artikelen over de nieuwste mogelijkheden in duurzaam ondernemen.Priority Partner voor de sector Mobiliteit

Nieuws over mobiliteit

De sectorpagina mobiliteit beschrijft de overgang naar duurzamere vormen van personenvervoer. We belichten elektrische, hybride en zelfrijdende auto's, van een dure Tesla tot een goedkope Nissan Leaf. Maar ook openbaar vervoer en elektrische scooters komen aan bod.

Het Subsidie ABC voor ondernemers
Sector Mobiliteit