Lean en Green vanzelfsprekend in mobiliteit

Lean en Green vanzelfsprekend in mobiliteit

21-11-2014 16:00 | Door: Redactie DuurzaamBedrijfsleven.nl

Verduurzaming in de logistiek nadert het stadium van business as usual. Ook personenvervoerders committeren zich aan de doelstellingen van  Lean and Green Logistics.

22 bedrijven uit het personenvervoer mochten deze week een Lean and Green Personal Mobility Award in ontvangst nemen. De prijs is meer een verplichting dan een award. Lean and Green verplicht de bedrijven namelijk hun CO2-uitstoot binnen 5 jaar met minimaal 20 procent te reduceren.

Bedrijven die deze doelstelling daadwerkelijk al hebben waargemaakt, krijgen de Lean and Green Personal Mobility Star. De Goudappel Groep was tijdens de bijeenkomst op het hoofdkantoor van de ANWB het derde bedrijf in Nederland die deze beloning kreeg toegekend.

Het programma voor het personenvervoer bestaat sinds 2013. Het onafhankelijke platform Connekt introduceerde samen met het Ministerie van Infrastructuur en Milieu in 2008 al de Lean and Green Logistics voor de transportsector. Meer dan 300 vervoerders en verladers in de transportsector committeerden zich sindsdien aan dat programma.

Bron: Transportnieuws | Foto: Connekt Lean & Green

Word nu Free Member en download GRATIS alle infographics met de belangrijkste ontwikkelingen.

Door: Redactie DuurzaamBedrijfsleven.nl

Elke dag selecteert de redactie van DuurzaamBedrijfsleven.nl het belangrijkste duurzame nieuws voor het bedrijfsleven. We schrijven korte, puntige artikelen over de nieuwste mogelijkheden in duurzaam ondernemen.Priority Partner voor de sector Mobiliteit

Nieuws over mobiliteit

De sectorpagina mobiliteit beschrijft de overgang naar duurzamere vormen van personenvervoer. We belichten elektrische, hybride en zelfrijdende auto's, van een dure Tesla tot een goedkope Nissan Leaf. Maar ook openbaar vervoer en elektrische scooters komen aan bod.

Het Subsidie ABC voor ondernemers
Sector Mobiliteit