Agenda: Deeleconomie voor Duurzaamheidsprofessionals

Agenda: Deeleconomie voor Duurzaamheidsprofessionals

26-11-2014 06:37 | Door: Redactie DuurzaamBedrijfsleven.nl

In de deeleconomie is delen het nieuwe hebben. Over de verschillende facetten van de deeleconomie organiseert ImpactAcademy in samenwerking met MVO Nederland een collegereeks.  

Voorbeelden van deelinitiatieven zijn de start-ups Snappcar, Uber en Thuisafgehaald. Tijdens de collegereeks worden verschillende vragen beantwoord. Vragen zoals: hoe kun je als organisatie effectief vernieuwen in de deeleconomie? Hoe zorgen we ervoor dat deelinitiatieven niet tegen oude wetten en regels te hoop lopen? Hoe duurzaam is de deeleconomie echt?

De collegereeks bestaat uit vier onderdelen: Change Management voor Duurzaamheidsprofessionals, Deeleconomie voor Duurzaamheidsprofessionals, Gedragseconomie voor duurzaamheid en Filosofie voor Duurzaamheid.

Het eerste bijeenkomst is op 15 januari 2015. Meer informatie is te vinden op de website van ImpactAcademy.

Bron: ImpactAcademy | Foto: ImpactAcedemy 

Word nu Free Member: gratis nieuwsbrief en online toegang tot meer nieuws en achtergronden.

Door: Redactie DuurzaamBedrijfsleven.nl

Elke dag selecteert de redactie van DuurzaamBedrijfsleven.nl het belangrijkste duurzame nieuws voor het bedrijfsleven. We schrijven korte, puntige artikelen over de nieuwste mogelijkheden in duurzaam ondernemen.Priority Partner voor de sector Mobiliteit

Nieuws over mobiliteit

De sectorpagina mobiliteit beschrijft de overgang naar duurzamere vormen van personenvervoer. We belichten elektrische, hybride en zelfrijdende auto's, van een dure Tesla tot een goedkope Nissan Leaf. Maar ook openbaar vervoer en elektrische scooters komen aan bod.

Het Subsidie ABC voor ondernemers
Sector Mobiliteit