Tesla zoekt samenwerking in Duitsland

Tesla zoekt samenwerking in Duitsland

24-11-2014 13:00 | Door: Redactie DuurzaamBedrijfsleven.nl

Tesla Motors wil binnen vijf tot zes jaar een accufabriek in Duitsland bouwen en gaat mogelijk samenwerken met BMW.

Dat meldt Der Spiegel. Tesla’s topman Elon Musk spreekt in het interview in het Duitse weekblad over een mogelijke samenwerking met BMW. Musk ziet vooral kansen om samen met de Duitse autobouwer de ontwikkeling van de accu-technologie te versnellen.

Daarnaast bekijkt Tesla samen met BMW de mogelijkheid voor gedeeld gebruik van de relatief kostenefficiënte koolstofcomposieten van BMW. "Dat kan interessant zijn voor onze carrosseriebouwers", zegt Musk. Het sterke materiaal is 30 procent lichter dan aluminium en 50 procent lichter dan staal. "Een lichtgewicht constructie maakt een elektrische auto efficiënt en dynamisch", zegt BMW manager Bernhard Dressler. BMW gebruikt de koolstofvezel carrosserieën voor zijn i3-model en de i8 plug-in hybride.

Tesla maakt wereldwijd een sterke groei door. Momenteel bouwt het bedrijf in de Amerikaanse staat Nevada een gigafabriek voor accu’s. Vorige maand maakte het concern bekend dat er in 2015 een tweede Europees distributiecentrum (EDC) in Tilburg komt. Het EDC geldt als basis voor de Europese markt.

Bron: Autoweek, Der Spiegel, Groen7 | Foto: Micro Wilhelm, via Flickr

Word nu Free Member en download GRATIS alle infographics met de belangrijkste ontwikkelingen.

Door: Redactie DuurzaamBedrijfsleven.nl

Elke dag selecteert de redactie van DuurzaamBedrijfsleven.nl het belangrijkste duurzame nieuws voor het bedrijfsleven. We schrijven korte, puntige artikelen over de nieuwste mogelijkheden in duurzaam ondernemen.Priority Partner voor de sector Mobiliteit

Nieuws over mobiliteit

De sectorpagina mobiliteit beschrijft de overgang naar duurzamere vormen van personenvervoer. We belichten elektrische, hybride en zelfrijdende auto's, van een dure Tesla tot een goedkope Nissan Leaf. Maar ook openbaar vervoer en elektrische scooters komen aan bod.

Het Subsidie ABC voor ondernemers
Sector Mobiliteit