Miljarden voor nieuwe zuinige Volkswagens

Miljarden voor nieuwe zuinige Volkswagens

25-11-2014 07:45 | Door: Redactie DuurzaamBedrijfsleven.nl

Volkswagen investeert ruim € 85 mrd in de ontwikkeling van nieuwe zuinige modellen, nieuwe energie-efficiënte technologie en de uitbreiding van fabrieken.

De Duitse autofabrikant beoogt met de investering koploper te worden in de auto-industrie, zowel op economisch als op ecologisch vlak. Het leeuwendeel van de investering, € 41,3 mrd, is bestemd voor de ontwikkeling van nieuwe modellen, waaronder hybrides en volledig elektrische auto’s.

In Polen en Mexico investeert Volkswagen in nieuwe productiefaciliteiten, ter waarde van € 23 mrd. In China, waar Volkswagen met zijn verschillende merken sterk wil groeien, investeert de autobouwer € 22 mrd in nieuwe fabrieken.

Bron: Deutsche Welle | Foto: Volkswagen AG

Word nu Free Member en ontvang GRATIS 2x per week een nieuwsbrief met de belangrijkste duurzame ontwikkelingen. En download ook nog eens GRATIS al onze infographics. 

Door: Redactie DuurzaamBedrijfsleven.nl

Elke dag selecteert de redactie van DuurzaamBedrijfsleven.nl het belangrijkste duurzame nieuws voor het bedrijfsleven. We schrijven korte, puntige artikelen over de nieuwste mogelijkheden in duurzaam ondernemen.Priority Partner voor de sector Mobiliteit

Nieuws over mobiliteit

De sectorpagina mobiliteit beschrijft de overgang naar duurzamere vormen van personenvervoer. We belichten elektrische, hybride en zelfrijdende auto's, van een dure Tesla tot een goedkope Nissan Leaf. Maar ook openbaar vervoer en elektrische scooters komen aan bod.

Het Subsidie ABC voor ondernemers
Sector Mobiliteit