Fastned breidt uit naar autobahn

Fastned breidt uit naar autobahn

27-11-2014 11:06 | Door: Redactie DuurzaamBedrijfsleven.nl

Fastned gaat een corridor van snellaadstations aanleggen langs Duitse snelwegen. Het bedrijf heeft daarvoor een subsidie van de Europese Unie ontvangen.

Fastned neemt 94 locaties voor haar rekening in Nederland en Duitsland. Fastned wil met de subsidie de uitbreiding naar Duitsland versneld in gang zetten. Hiervoor heeft het bedrijf sinds kort een team met Duitse medewerkers aan het werk. Belangrijke vervolgstap is nu het verkrijgen van de benodigde vergunningen voor de Duitse locaties.

De EU wil langs Noord-Europese snelwegen een netwerk van stellaadstations optuigen. In totaal gaat het om 155 locaties in vier landen. De totale subsidie aan het ELECTRIC-consortium bedraagt € 4,2 mln.

Fastned, dat in Nederland ongeveer één snellaadstation per week opent, ontvangt daarvan € 2 mln. Andere partijen in het consortium zijn het Deense CLEVER A/S, het Zweedse Öresundskraft AB, het Duitse VDE Prüf-und Zertifizierungsinstitut GmbH en ABB. De nu toegekende subsidie wordt gefinancierd door het EU-programma Trans-Europese vervoersnetwerken (TEN-T).

De verwachting is dat de corridor van snelle laadstations al eind 2015 operationeel zal zijn. De 155 stations zullen worden gerealiseerd langs snelwegen in Zweden (35 locaties), Denemarken (23 locaties), Duitsland (67 locaties) en Nederland (30 locaties). Hierdoor wordt het mogelijk om met elektrische auto’s van alle merken vanuit Nederland naar Duitsland, Denemarken, Zweden, Noorwegen en Oostenrijk te rijden.

[caption id="attachment_71218" align="aligncenter" width="600"] De corridor van laadstations langs de Duitse snelwegen[/caption]

Bron: Fastned | foto: Fastned

Word nu Free Member: gratis nieuwsbrief en online toegang tot meer nieuws en achtergronden.

Door: Redactie DuurzaamBedrijfsleven.nl

Elke dag selecteert de redactie van DuurzaamBedrijfsleven.nl het belangrijkste duurzame nieuws voor het bedrijfsleven. We schrijven korte, puntige artikelen over de nieuwste mogelijkheden in duurzaam ondernemen.Priority Partner voor de sector Mobiliteit

Nieuws over mobiliteit

De sectorpagina mobiliteit beschrijft de overgang naar duurzamere vormen van personenvervoer. We belichten elektrische, hybride en zelfrijdende auto's, van een dure Tesla tot een goedkope Nissan Leaf. Maar ook openbaar vervoer en elektrische scooters komen aan bod.

Het Subsidie ABC voor ondernemers
Sector Mobiliteit